To je to što me zanima!

Morski pas ubio ženu: 'Nestala je, a more se zacrvenilo od krvi'

Ovo je tek drugi napad morskog psa ikada zabilježen u Maineu, a velika bijela psina se tamo rijetko i viđa zbog toga što preferira toplije more od onog na samom sjeveru SAD-a.
Vidi originalni članak

Julie Holowach (63) smrtno je stradala u napadu velike bijele psine, nedaleko od obale u američkoj saveznoj državi Maine, javlja BBC. Morski pas napao ju je blizu otoka Bailey. 

Ovo je tek drugi napad morskog psa ikada zabilježen u toj saveznoj državi, a velika bijela psina se tamo rijetko i viđa zbog toga što preferira toplije more od onog na samom sjeveru SAD-a. 

Netom prije napada Julie je plivala sa svojom kćeri koja je prošla bez ikakvih ozljeda. 

TKO TU KOGA ZBUNJUJE? 12 činjenica koje sigurno niste znali o napadima morskih pasa

- Čuo sam ju kako se smije, a onda je samo u jednom trenutku počela vrištati "upomoć, upomoć" - ispričao je svjedok Tom Whyte za AP. Kako je ispričao, nakon toga je samo nestala ispod površine mora. 

Drugi svjedok ispričao je da je "u moru bilo sve puno krvi". 

Do nesretne žene došla su dva kajakaša koji su ju uspjeli izvući na obalu, ali joj nije bilo spasa. Otisci zubiju na njezinom tijelu potvrdili su kako se radi o velikoj bijeloj psini. 

POGLEDAJTE VIDEO: U Puli upecao morskog psa dugog tri metra 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obzirom da je Julie nosila odijelo za plivanje, a njezina kćer ne, stručnjaci tvrde kako ju je morski pas zamijenio za tuljana, što je najčešći uzrok napada na ljude. 

BBC javlja kako su prošlih tjedana ljudi uočili više morskih pasa, naročito oko Long Islanda u New Yorku. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Flyp 29.07.2020.

    Sta me briga sto je morski pas pojeo nekog debelog amera? I ovo je u top 5 vijesti? A jeste mi vi neki novinari

  • Steven King 29.07.2020.

    A koliko psina dnevno ugiba uz ostalo stanovnike svjetskih mora zbog čovjeka? To nije strašno?

  • pješak 29.07.2020.

    Stručnjaci tvrde kako ju je zamijenio za tuljana!!! Neš ti stručnjaka....! Ovo je najčešći biser kad morski pas ubije nekog! Ej ""stručnjaci"",... pa ko može znati što mu je u glavi kad napadne! Zašto bi on nekog zamijenio za tuljana!??? Morski pas, bijela psina, je najveći morski predator! Svežder!! Jede, trga, raskomada, ubija SVE! Što njemu treba nekog zamijeniti! Čamac bi pojeo, a kamo li ne čovjeka...!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare