To je to što me zanima!

Moskva: Nećemo zatražiti da se građani koji su pobjegli od mobilizacije izruče u Rusiju...

"Rusko ministarstvo obrane u okviru djelomične mobilizacije nije poslalo niti pripremilo niti će zatražiti vlasti Kazahstana, Gruzije i drugih zemalja da prisilno vrate ruske građane", navodi se u priopćenju.
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane kazalo je u utorak da neće tražiti izručenje ruskih državljana koji su pred mobilizacijom za rat u Ukrajini izbjegli u inozemstvo.

"Rusko ministarstvo obrane u okviru djelomične mobilizacije nije poslalo niti pripremilo niti će zatražiti vlasti Kazahstana, Gruzije i drugih zemalja da prisilno vrate ruske građane", navodi se u priopćenju.

STRAH OD MOBILIZACIJE Ukrajinsko ministarstvo obrane: Rusi nas stalno zovu, pitaju što da rade i kako da se predaju...

Od 21. rujna kada je Kremlj objavio djelomičnu mobilizaciju pričuvnog sastava ruske vojske deseci tisuća vojno sposobnih muškaraca izbjegli su iz Rusije, posebno u bivše sovjetske republike u središnjoj Aziji te na Kavkazu.

STIŽU VIJESTI O BRUTALNOSTI RUSKE POLICIJE 'Bili su na prosvjedu. Njega su policajci prebili i silovali, njoj su usta zalijepili super-ljepilom...'

Ako ruski građanin dobije poziv za mobilizaciju i ne prijavi se u centar za novačenje, teoretski se može smatrati dezerterom i biti upisan na popis traženih osoba u Rusiji.

UMIROVLJENI GURULJOV On u rat neće, iako bi mogao, ali zato 'laje' na druge: Izdajice koje bježe iz Rusije prezirem!

Ministar unutarnjih poslova Kazahstana Marat Akhmetjanov rekao je u utorak da će Astana biti prisiljena izručivati Ruse koji su izbjegli pred mobilizacijom samo u slučaju onih koji su na listi traženih osoba u Rusiji.

PA TO JE - RUSFER! Halo, gdje si ti krenuo? Policija uhvatila Rusa, surfajući je ušao u Estoniju kako bi izbjegao rat!

Kazahstanski predsjednik Kasim-Žomart Tokajev izjavio je u utorak da će zaštititi Ruse koji bježe u Kazahstan kako bi izbjegli vojnu mobilizaciju koja je u tijeku u Rusiji.

'NE IGRAJTE SE S NARODOM' Putinovi poslušnici u strahu od revolucije: Idiote koji ne slušaju zapovjedi treba žestoko kazniti!

Astana i Moskva su saveznici, no odnosi su zahladili od početka ruske agresije na Ukrajinu.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 35

  • zagorac 88 27.09.2022.

    pustimo te klaune.pitanje glasi sta bi vi napravili da znate tocan dan vreme i datum nuklearne katastrofe.???

  • zagorac 88 27.09.2022.

    ista stvar da dode do rata u hrvstskoj preko granice bi otislo 2 mill ljudi ostali bi samo stari i nemocni .nema razlike

  • bosanac 27.09.2022.

    MEni je nedavno na posao došao Rus, koji je pobjegao u London, došao u BiH po US vizu, ovi ga o...bali lagano, popravio mu zube, uzeo pinku. Rus se htio cjenkati,.....smiješan lik. Izvadio je karticu, metalna. Nikad takvu nisam vidio, rusi su baš čudna sorta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare