To je to što me zanima!

Most će pokrenuti opoziv Ćorića. Plenković: 'Da na trepavicama stoje, neće oni nikoga maknuti'

U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, spašavaju radna mjesta, ekonomiju, živote, osiguravaju cjepiva, i postoje oni koji ne rade ništa, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavio mjere za ublažavanje rasta cijena plina i struje. Među njima su i smanjenje PDV-a, vaučeri te jednokratne naknade umirovljenicima. 

Nakon predstavljanja, premijer je odgovarao i na novinarska pitanja, među kojima su se našla i ona o ministru Tomislavu Ćoriću. Naime, predsjednik Mosta, Božo Petrov, najavio je danas u Saboru kako će ta stranka pokrenuti opoziv protiv ministra i to zbog, kako tvrdi, upletenosti Ćorića u aferu vjetroelektrane, ali i zbog njegove nesposobnosti. 

Podsjetimo, jedan od glavnih osumnjičenih u aferi vjetroelektrane Domagoj Validžić u svom iskazu USKOK-u optužio je ministra Tomislava Ćorića.

VIDEO: PREDSTAVIO MJERE Ovo su nove mjere: Plenković najavio smanjenje PDV-a na plin, drva, namirnice, uloške...

Validžić je bio pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i sumnjiče ga da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a navodno je istražiteljima rekao da je upravo Ćorić to tražio od njega. 

O Mostu: To je rezime šake jada s kojima se mi politički borimo 

Plenković je na pitanje da komentira najavu Mosta o opozivu poručio: 

- U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, spašavaju radna mjesta, ekonomiju, živote, osiguravaju cjepiva, i postoje oni koji ne rade ništa. Ništa. I čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene, a ni sami ne dolaze najčešće na glasanje. Sve njihove inicijative završe na 30 ruku. Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neće maknuti nikoga. Imaju instrumente, zato služi parlamentarna demokracija, i ići ćemo dalje. Zamislite vi koje je to licemjerstvo, nisu ponudili ništa. Ne nude apsolutno ništa - rekao je. 

- Sad kad slijedi velika kriza koja je horizontalna, pogađa svakoga, mi dajemo lijek i za to. A ekipa dolazi s čime? Inicijativom za nepovjerenje. To je rezime šake jada s kojima se mi politički borimo. To je bit. Ovo je Vlada koja ima povjerenje i koja radi, a imate ovih koji ne rade ništa - rekao je Plenković.

'Smijali su se Zvonku, a vidi njih danas' 

Osvrnuo se i na čelnika SDP-a, Peđu Grbina, koji je ranije u srijedu održao konferenciju za medije zbog navoda da, kao i Arsen Bauk, koristi sve povlastice političara, odnosno da više od 10 godina žive u Zagrebu s obiteljima, a nisu promijenili prebivalište i primaju naknadu za odvojeni život. 

- On je napao Frku Petešića na Aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas. Bauk mu se smije, kaže da se od DORH-a treba provjeriti nekretnine. A vidi njih danas? Osim što pliva od Splita do Brača, uzima naknade. Da je iz HDZ-a, rastrgali bi ga! - rekao je. 

PREMIJER O AKTUALNOSTIMA Plenković brani Frku: 'To je haranga i jedna od glupljih stvari u medijskom prostoru'

Što se tiče izjave da je Ćorić upleten u aferu vjetroelektrane, Plenković je rekao da treba ispitati sve u vezi toga. Osvrnuo se i na Frku Petešića. 

- Hajka, haranga, orkestrirana, namjerna, da bi se počinila politička šteta - rekao je Plenković, ponavljajući iste izraze koje je izrekao i na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj je bio upitan o predstojniku svog Ureda. 

POMOĆNIK GA UTOPIO? Kako se Ćorić našao u aferi s Rimac? Pomoćnik tvrdi: 'Ona ga je angažirala da joj pomogne...'

- Njega je Milanović prozvao bandom! Milanović kaže da je Zvonko banda. Hoće li on sad izaći van i reći da je Bauk banda, da je Grbin banda? - rekao je. 

Ćorić: 'Nisam nikome nikad naložio da učini nešto nedopušteno' 

O vjetroleketrani oglasio se i Tomislav Ćorić

- Projekt, dokumentacija je bila 2017. godine. Izazov je taj nasljeđen. Interpelacija Vlade na tu temu je već bila pokušana, znate ishod. Ono što želim istaknuti je činjenica da nikada u životu nisam nikome naložio da učini nešto nedopušteno. Istaknut ću još jednom i da sam u kontekstu ovog predmeta na raspolaganju svim tijelima. Potencijalne iskaze iz istrage ne mogu i ne želim komentirati. Uvijek sam spreman odgovarati gdje god je potrebno - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 111

  • nec.1996 16.02.2022.

    Boji se da ON nedođe na tapetu provjere, a još nije sve preselio za Brise....

  • HDZ n1 16.02.2022.

    Slušajte vođu i budite dobri.

  • i.hun 16.02.2022.

    Niti je Josipa Rimac niti Ćorić napravio neštošto Plenković nije naredio. Zbog te povlaštene otkupne cijene koju je Ćorić odobrio mi danas plaćamo skuplju cijenu struje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare