Obavijesti

News

Komentari 111

Most će pokrenuti opoziv Ćorića. Plenković: 'Da na trepavicama stoje, neće oni nikoga maknuti'

Most će pokrenuti opoziv Ćorića. Plenković: 'Da na trepavicama  stoje, neće oni nikoga maknuti'

U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, spašavaju radna mjesta, ekonomiju, živote, osiguravaju cjepiva, i postoje oni koji ne rade ništa, rekao je Plenković

VIDEO

Premijer Andrej Plenković je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavio mjere za ublažavanje rasta cijena plina i struje. Među njima su i smanjenje PDV-a, vaučeri te jednokratne naknade umirovljenicima. 

Nakon predstavljanja, premijer je odgovarao i na novinarska pitanja, među kojima su se našla i ona o ministru Tomislavu Ćoriću. Naime, predsjednik Mosta, Božo Petrov, najavio je danas u Saboru kako će ta stranka pokrenuti opoziv protiv ministra i to zbog, kako tvrdi, upletenosti Ćorića u aferu vjetroelektrane, ali i zbog njegove nesposobnosti. 

Podsjetimo, jedan od glavnih osumnjičenih u aferi vjetroelektrane Domagoj Validžić u svom iskazu USKOK-u optužio je ministra Tomislava Ćorića.

Ovo su nove mjere: Plenković najavio smanjenje PDV-a na plin, drva, namirnice, uloške...
Ovo su nove mjere: Plenković najavio smanjenje PDV-a na plin, drva, namirnice, uloške...

Validžić je bio pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i sumnjiče ga da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a navodno je istražiteljima rekao da je upravo Ćorić to tražio od njega. 

O Mostu: To je rezime šake jada s kojima se mi politički borimo 

Plenković je na pitanje da komentira najavu Mosta o opozivu poručio: 

- U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, spašavaju radna mjesta, ekonomiju, živote, osiguravaju cjepiva, i postoje oni koji ne rade ništa. Ništa. I čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene, a ni sami ne dolaze najčešće na glasanje. Sve njihove inicijative završe na 30 ruku. Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neće maknuti nikoga. Imaju instrumente, zato služi parlamentarna demokracija, i ići ćemo dalje. Zamislite vi koje je to licemjerstvo, nisu ponudili ništa. Ne nude apsolutno ništa - rekao je. 

- Sad kad slijedi velika kriza koja je horizontalna, pogađa svakoga, mi dajemo lijek i za to. A ekipa dolazi s čime? Inicijativom za nepovjerenje. To je rezime šake jada s kojima se mi politički borimo. To je bit. Ovo je Vlada koja ima povjerenje i koja radi, a imate ovih koji ne rade ništa - rekao je Plenković.

'Smijali su se Zvonku, a vidi njih danas' 

Osvrnuo se i na čelnika SDP-a, Peđu Grbina, koji je ranije u srijedu održao konferenciju za medije zbog navoda da, kao i Arsen Bauk, koristi sve povlastice političara, odnosno da više od 10 godina žive u Zagrebu s obiteljima, a nisu promijenili prebivalište i primaju naknadu za odvojeni život. 

- On je napao Frku Petešića na Aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas. Bauk mu se smije, kaže da se od DORH-a treba provjeriti nekretnine. A vidi njih danas? Osim što pliva od Splita do Brača, uzima naknade. Da je iz HDZ-a, rastrgali bi ga! - rekao je. 

Plenković brani Frku: 'To je haranga i jedna od glupljih stvari u medijskom prostoru'
Plenković brani Frku: 'To je haranga i jedna od glupljih stvari u medijskom prostoru'

Što se tiče izjave da je Ćorić upleten u aferu vjetroelektrane, Plenković je rekao da treba ispitati sve u vezi toga. Osvrnuo se i na Frku Petešića. 

- Hajka, haranga, orkestrirana, namjerna, da bi se počinila politička šteta - rekao je Plenković, ponavljajući iste izraze koje je izrekao i na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj je bio upitan o predstojniku svog Ureda. 

Kako se Ćorić našao u aferi s Rimac? Pomoćnik tvrdi: 'Ona ga je angažirala da joj pomogne...'
Kako se Ćorić našao u aferi s Rimac? Pomoćnik tvrdi: 'Ona ga je angažirala da joj pomogne...'

- Njega je Milanović prozvao bandom! Milanović kaže da je Zvonko banda. Hoće li on sad izaći van i reći da je Bauk banda, da je Grbin banda? - rekao je. 

Ćorić: 'Nisam nikome nikad naložio da učini nešto nedopušteno' 

O vjetroleketrani oglasio se i Tomislav Ćorić

- Projekt, dokumentacija je bila 2017. godine. Izazov je taj nasljeđen. Interpelacija Vlade na tu temu je već bila pokušana, znate ishod. Ono što želim istaknuti je činjenica da nikada u životu nisam nikome naložio da učini nešto nedopušteno. Istaknut ću još jednom i da sam u kontekstu ovog predmeta na raspolaganju svim tijelima. Potencijalne iskaze iz istrage ne mogu i ne želim komentirati. Uvijek sam spreman odgovarati gdje god je potrebno - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...