To je to što me zanima!

Most: To nije samo kapitulacija Ustavnog suda, nego i HDZ-a...

Most je oštro reagirao nakon što je Ustavni sud u ponedjeljak zaključio da referendumska pitanja iz dviju njihovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i "stožerokracije" nisu u skladu s Ustavom
Vidi originalni članak

Most je poručio kako to nije samo kapitulacija Ustavnog suda, nego i HDZ-a.

 „Ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a koji je razotkrio (da) se ne usudi ni usred ljeta čuti mišljenje građana o njihovom upravljanju pandemijom“, objavio je Most na Facebooku.

 Tvrdi da je Ustavni sud već „probijanjem“ zakonski propisanog roka za ocjenu ustavnosti dvaju referendumskih pitanja pokazao da su bili pod ogromnim pritiskom vladajućih da ih sruše.

„Na kraju su očito morali popustiti pod pritiskom mimo svih pravila pravne struke, istjerali smo ih na čistac pa je sada i zadnjem naivcu jasno da su hrvatske institucije porobljene“, navodi Most.

'DOSTA JE STOŽEROKRACIJE' Ništa od referenduma Mosta: Ustavni sud odlučio da pitanja nisu u skladu s Ustavom

 „Probili su prvo zakonski rok, a nakon toga srušili ustavotvorno pitanje koje je ustavno neoborivo“, tvrdi stranka i navodi kako time nisu „pogazili“ samo Most već i volju 400 tisuća građana koji su pokazali da žele referendum o Stožeru i upravljanju epidemijom.

Most: Ustavni sud je marioneta HDZ-a

„Potvrdilo se da su institucije potpuno okupirane od vladajuće klike i da je Ustavni sud marioneta HDZ-a koji ga je iskrojio pa se danas moraju sramotiti i donositi ustavnopravnu besmislicu da bi udovoljio političkom nalogu“, navodi Most.

 Ističe i kako su „pokušali sve unutar institucionalnog okvira“, ali da se „sada pokazuje da je on u potpunosti kontroliran i da je jedino što preostaje rušenje HDZ-a s vlasti“.

POSLAN I UPIT Most traži hitnu odluku Ustavnog suda o referendumskim inicijativama

„Neka građani dobro zapamte današnji dan i sramotu i reagiraju na izborima. HDZ je ovime razotkrio koliko je slab i koliko se boji vlastitih građana“, ističe Most i poručuje „ako pokušaju ponoviti igru na jesen, znat ćemo reagirati. Građane nećemo ostaviti na vjetrometini“!

 Svojim inicijativama Most je želio da se u Ustav, u članak 17., uvrsti i stanje epidemije kao trenutak u kojem se mogu ograničiti prava i slobode zajamčene Ustavom, ali samo dvotrećinskom većinom u Saboru.

ROK OD 30 DANA Ustavni sud će do 18. svibnja donjeti odluku o ustavnosti inicijativa o ukidanju potvrda

 Predlagao je i da se izmjeni Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te da Sabor, a ne Nacionalni stožer civilne zaštite, odlučuje o mjerama koje ograničavaju prava i slobode.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • dale73 16.05.2022.

    Most je družba primitivaca koji imaju ideologiju srednjeg vijeka, to su galamdžije koje su vrlo brzo pročitali građani Metkovića i tim desperadosima rekli ne.

  • ravno1 16.05.2022.

    Ovo je još jedan dokaz da se što prije mora organizirati takav prosvjed koji će uzrokovati smjenu Ustavnog suda, promjenu zakonodavstva vezanog uz Ustavni sud i biranje novog Ustavnog suda - po novim pravilima. Podrazumijeva se da, po novim pravilima, Ustavni sud ne može zabraniti referendum za koji je prikupljeno, kao primjer, 400 tisuća potpisa. Nema ustavnog suda koji može promijeniti mišljenje 400 tisuća birača.

  • ante-portas 16.05.2022.

    Most je 2 puta doveo Hdz na vlast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare