To je to što me zanima!

'Možda Milanović ima snimke, da se vidi tko je koga nazivao'

Nakon što je Zoran Milanović izjavio kako su ga neki zastupnici Mosta nazivali i tražili tajne sastanke s njim te da su sve to snimile i kamere, Petrov mu je uzvratio
Vidi originalni članak

Nakon što je Zoran Milanović izjavio kako su ga neki zastupnici Mosta nazivali i tražili tajne sastanke s njim te da su sve to snimile i kamere, Božo Petrov je kratko komentirao:

- Hvala mu na toj informaciji. Time je samo potvrdio da smo bili u pravu. Možda ima i snimke telefonskih razgovora da se vidi tko je koga zvao.

Petrov je ovime podsjetio na razlog zbog kojeg je prekinuo pregovore s koalicijom Hrvatska raste. Isticao je da su neki ljudi iz SDP-a zvali i vrbovali zastupnike Mosta što je on ocijenio neprihvatljivim.

- Nama su fokus promjene koje se trebaju događati. Nama su kontrola dogovori i sporazum o reformskoj Vladi. Ukoliko se on ne bude poštivao mi ćemo biti jako rigorozni. Očekujemo izuzetno odgovorno ponašanje s druge strane. Nećemo se mi dati zavarati na bilo kakav način - kaže Božo Petrov. 

''Nadam se da će moći pratiti tempo koji ćemo mi davati''

- Čestitkom u kojima se spominju morski psi dali smo do znanja da znamo kakvi će pritisci biti nastavljeni na nas, ali zapravo nas to ne interesira. U trenutku kada smo ušli u ovu priču znali s kime ćemo imati posla i znamo da bi bila ista stvar bili mi s koalicijom Hrvatska raste ili s Domoljubnom koalicijom. Ja se samo nadam da će moći pratiti tempo koji ćemo mi davati. Oni se trebaju pitati zbog čega su radili neke stvari, a imaju obraza komentirati u javnosti potpuno suprotno jer mi smo ti koji su, zapravo, koaliciju Hrvatska raste čupali pet puta tijekom pregovora i pokušavali s njima napraviti jasan sporazum da bi oni na kraju to izigrali - komentira Petrov Milanovićevu izjavu da je Most podržao ''kriminalnu, špijunsku i proustašku koaliciju''.

Novinari su ga zamolili za komentar o padu popularnosti Mosta. 

- To je ocjena hrvatskih građana. A ja se nadam da ćemo mi pokazati da ćemo opravdati povjerenje koje su nam dali - rekao je. 

Najavio je u naredna tri mjeseca paket koji se tiče i saborskih zastupnika. 

- Nadam se da će strana s kojom smo ušli u reformski sporazum moći pratiti tempo, a mi ćemo ga udarati. Znamo što će se dogoditi ako se promjene ne budu radile onako kako smo rekli. U reformskom sporazumu bit će jasno postavljeni i ciljevi i rokovi. Ako se rokovi ne budu ispoštivali, onda ne vidimo razlog zašto bismo i dalje na takav način bili u suradnji sa stranom koja u jednom trenutku pristane, a na kraju ne ostvari. U idućih tri tjedna će se dogovarati i prioriteti vezani za resore i osobe koje će voditi te resore. Nakon toga će uslijediti sporazum o reformskoj vladi - kaže Petrov. 

Smatram da ćemo, prema onome što sam vidio i uspio s gospodinom Oreškovićem popričati, imati odličnu suradnju. To je kalibar osobe koja je spremna donijeti kvalitetne odluke i osoba koja će gurati promjene. To je ono za što se i Most zalaže - rekao je Petrov o novom mandataru Oreškoviću.

Dodao je da će ministre usuglašavati s Domoljubnom koalicijom, ali isto tako smatraju da u konačnici i Orešković će na svoj način birati tim.

Napomenuo jei  kako Most i dalje inzistira na smanjenju broja županija. 

Idi na 24sata

Komentari 383

  • uvjekradnik 29.12.2015.

    Petrov si je presudio,njegova politička karijera je završila. Mislim da za njega više neće glasati ni njegovi roditelji.

  • naomi-1 29.12.2015.

    Što je zajedničko Dr Petrovu i Dr Hebrangu? Laž!

  • naomi-1 29.12.2015.

    Sada će Božo i Reiner Košiću ispuniti želju da bude Državni Hrvatski Sabor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare