Obavijesti

News

Komentari 383

'Možda Milanović ima snimke, da se vidi tko je koga nazivao'

'Možda Milanović ima snimke, da se vidi tko je koga nazivao'
1

Nakon što je Zoran Milanović izjavio kako su ga neki zastupnici Mosta nazivali i tražili tajne sastanke s njim te da su sve to snimile i kamere, Petrov mu je uzvratio

VIDEO

Nakon što je Zoran Milanović izjavio kako su ga neki zastupnici Mosta nazivali i tražili tajne sastanke s njim te da su sve to snimile i kamere, Božo Petrov je kratko komentirao:

- Hvala mu na toj informaciji. Time je samo potvrdio da smo bili u pravu. Možda ima i snimke telefonskih razgovora da se vidi tko je koga zvao.

Petrov je ovime podsjetio na razlog zbog kojeg je prekinuo pregovore s koalicijom Hrvatska raste. Isticao je da su neki ljudi iz SDP-a zvali i vrbovali zastupnike Mosta što je on ocijenio neprihvatljivim.

- Nama su fokus promjene koje se trebaju događati. Nama su kontrola dogovori i sporazum o reformskoj Vladi. Ukoliko se on ne bude poštivao mi ćemo biti jako rigorozni. Očekujemo izuzetno odgovorno ponašanje s druge strane. Nećemo se mi dati zavarati na bilo kakav način - kaže Božo Petrov. 

''Nadam se da će moći pratiti tempo koji ćemo mi davati''

- Čestitkom u kojima se spominju morski psi dali smo do znanja da znamo kakvi će pritisci biti nastavljeni na nas, ali zapravo nas to ne interesira. U trenutku kada smo ušli u ovu priču znali s kime ćemo imati posla i znamo da bi bila ista stvar bili mi s koalicijom Hrvatska raste ili s Domoljubnom koalicijom. Ja se samo nadam da će moći pratiti tempo koji ćemo mi davati. Oni se trebaju pitati zbog čega su radili neke stvari, a imaju obraza komentirati u javnosti potpuno suprotno jer mi smo ti koji su, zapravo, koaliciju Hrvatska raste čupali pet puta tijekom pregovora i pokušavali s njima napraviti jasan sporazum da bi oni na kraju to izigrali - komentira Petrov Milanovićevu izjavu da je Most podržao ''kriminalnu, špijunsku i proustašku koaliciju''.

Novinari su ga zamolili za komentar o padu popularnosti Mosta. 

- To je ocjena hrvatskih građana. A ja se nadam da ćemo mi pokazati da ćemo opravdati povjerenje koje su nam dali - rekao je. 

Najavio je u naredna tri mjeseca paket koji se tiče i saborskih zastupnika. 

- Nadam se da će strana s kojom smo ušli u reformski sporazum moći pratiti tempo, a mi ćemo ga udarati. Znamo što će se dogoditi ako se promjene ne budu radile onako kako smo rekli. U reformskom sporazumu bit će jasno postavljeni i ciljevi i rokovi. Ako se rokovi ne budu ispoštivali, onda ne vidimo razlog zašto bismo i dalje na takav način bili u suradnji sa stranom koja u jednom trenutku pristane, a na kraju ne ostvari. U idućih tri tjedna će se dogovarati i prioriteti vezani za resore i osobe koje će voditi te resore. Nakon toga će uslijediti sporazum o reformskoj vladi - kaže Petrov. 

Smatram da ćemo, prema onome što sam vidio i uspio s gospodinom Oreškovićem popričati, imati odličnu suradnju. To je kalibar osobe koja je spremna donijeti kvalitetne odluke i osoba koja će gurati promjene. To je ono za što se i Most zalaže - rekao je Petrov o novom mandataru Oreškoviću.

Dodao je da će ministre usuglašavati s Domoljubnom koalicijom, ali isto tako smatraju da u konačnici i Orešković će na svoj način birati tim.

Napomenuo jei  kako Most i dalje inzistira na smanjenju broja županija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 383
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući