To je to što me zanima!

'Možemo' ih prestiže, SDP-ovci govore: 'Ma bili smo mi i gori'; Puhovski: Ne piše im se dobro

'Možemo su samo potencijal, nisu realnost jer u većini zemlje ne postoje kao stranka. Slijede im teški dani vođenja Zagreba, oporbene aktivnosti u Saboru te bi uz to trebali stvarati ogranke, a i ovako nemaju dovoljno ljudi'
Vidi originalni članak

Na rubu smo jednostranačja. SDP-u se ne piše dobro. Njihovo stranačko vodstvo pokazuje da im je ugodnije u stranci bez članova. Team building koji su imali u Tuheljskima je loš vic. Reklo bi se: ‘Selo gori, a baba se češe’, slikovito opisuje stanje SDP-a na političkoj sceni politički analitičar Žarko Puhovski.

Gledajući posljednju anketu CRO Demoskopa, SDP drži drugo mjesto, no u rangu statističke pogreške. Za vratom im puše Možemo!, no ne može se reći da SDP nikad nije lošije stajao.

- Najlošiji su bili u Račanovo doba kad su imali od četiri do pet posto, no to je bilo ‘90-ih. Mislim da će im ovaj postotak podrške nastaviti padati - dodaje Puhovski pojašnjavajući zbog čega smatra da je okupljanje pozicioniranih SDP-ovaca za protekli vikend bio loš vic.

RASULO U OPORBI SDP se vrti u krug. Žele li preživjeti, morat će naći svog čudotvorca. Je li to moguće?

- Bave se, kao, novim politikama, a nemaju stranku, odnosno ljude koji bi to provodili. Brišu članove i ponašaju se kao intelektualci koji će stvarati ideje, a netko drugi će ih napraviti. No oni su stranka u kontekstu organizacijske strukture - kaže Puhovski. Kao jedinu alternativu SDP-u vidi Možemo!, no ističe da njih tek čeka trnovit put.

SKRETAO S TEME Nije uspjelo pomirenje SDP-a u toplicama: Bernardić jedini nije dobio pljesak nakon govora

- Oni su samo potencijal, nisu realnost jer u većini zemlje ne postoje kao stranka. Slijede im teški dani vođenja Zagreba, oporbene aktivnosti u Saboru te bi uz to trebali stvarati ogranke, a ni ovako nemaju dovoljno ljudi na terenu - pojasnio je Puhovski. No u razgovoru s SDP-ovcima koji ne vole imenima istupati kad su u pitanju ovako osjetljive teme poput rejtinga, u anonimnosti kažu da im čisto solidno ide.

- Sve je to već viđeni scenarij. Pa lošije smo stajali kad su izbacili Slavka Linića i Miranda Mrsića. Nakratko su na preskakale balon stranke poput ORaH-a. Na to smo se već naviknuli. To vam je isto kao kod Zorana (predsjednika Milanovića, op. a.): kad šuti, rejting mu raste, kad priča, pada mu - nasmijano će nam SDP-ovac iz Zagreba.

BIJESNI PSI I PUDLICE SDP više strepi od Bernardića, nego od Plenkovića i HDZ-ovaca

HDZ nitko ne ugrožava. Čvrsto drži vodeću poziciju.

- HDZ izvana nitko ne može ugroziti. No padom Domovinskog pokreta dio desnice će se aktivirati unutar HDZ-a povlačeći teze da su suviše otišli prema centu. Zna se koji su to - kaže Puhovski.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • jos.uvijek.ponosan.na.antifasizam 07.09.2021.

    dajte im skratite muke i konacno ih zabranite zakonom.

  • Šaptač Budalama 07.09.2021.

    SDP se s namjerom ruši da bi MOŽEMO-HDZ napravili koaliciju u sljedečoj vladi i tako zasjeli na grbu naroda zauvijek bez prave konkurencije jer desnica se nikada okupiti neće, EGO ih ubija. Zato je Plenković na početku prvog mandata počeo skretati HDZ ulijevo, nema tu centra ni umjereno desno, HDZ je danas krajnja ljevica, to je svakom normalnom jasno a MOŽEMO je extra lijeva također i eto "prirodne koalicije"! Mislim, ako može sa Pupovcem, kako nebi sa njima mogao? Koaliciju sa SDP-om im birači nebi oprostili i zato su izgradili alternativu financirajuči možemo 10 godina iz proračuna prije nego je postao stranka a i iz vana od Soroša nadalje su financirani! Ako mislite da je sada sumrak u državi i vladi i ljudskim pravima i slobodama, čekajte tu novu koaliciju!

  • 07.09.2021.

    Peđa makni se i sdp raste. Možete biti 20% iznsd "možemo ali neznamo". Ni za savjet nisu pitali sdp a kao koalicija??? Maras sam bi uradio više od ovih

Komentiraj...
Vidi sve komentare