To je to što me zanima!

Mračna tajna bolnice u New Yorku: Svi kriju pravu istinu

Bolnica Svetog Luke na Manhattanu u New Yorku krije mračnu tajnu koju nitko ne želi u potpunosti podijeliti s javnošću. Tri su mlade liječnice u kratkom razdoblju tamo sebi oduzele život
Vidi originalni članak

Sredinom siječnja 2017. godine žena je skokom sa 33. kata zgrade preko puta bolnice počinila samoubojstvo. Otkriveno je da je to bila dr. Deelshad Joomun. Bio joj je to treći dan otkako je počela radiiti u njujorškoj bolnici kao nefrolog.

Tragedija je to koja je pogodila zaposlenike bolnice, ali nije bila jedina takva. U ožujku 2016. godine nakon godinu dana rada u bolnici život si je oduzela Esha Baichoo, a u kolovozu iste godine to je učinila i studentica 4. godine medicine Kathryn Stascavage.

Bolnica nije istražila okolnosti koje su dovele do tragičnih smrti triju žena s obećavajućim karijerama. Može se pretpostaviti da ne govoreći o ovim samoubojstvima bolnica želi izbjeći loš publicitet.

Bolnica je osoblju od svega samo poslala službeno pismo bez ikakvih detalja, a portal Refinery 29 prenio je vijest kako su iz bolnice čak zamolili jednog zaposlenika da izbriše objavu na Facebooku koja se ticala smrti dr. Joomun.

Prema podacima američke Fondacije za prevenciju samoubojstva, stopa suicida među liječnicima muškarcima viša 1,41 put u odnosu na stopu među općom muškom opulacijom. Kod liječnica rizik je u odnosu na ukupnu žensku populaciju veći 2,27 puta.

Američki mediji navode kako se treba više brinuti za ljude koji se brinu za živote drugih ljudi pozivaju administraciju ove njujorške bolnice da detaljno ispita okolnosti triju samoubojstava. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MH08 12.02.2018.

    Tko cita krimice zna da bi ovdje moglo biti u pitanju i serijsko ubojstvo...a ne samoubojstvo

  • MH08 12.02.2018.

    Sad ce oni snimit seriju...jos jedno 5-6 samoubojstava i prica se seli u Holywood :)

  • jožek2 12.02.2018.

    To je sve obečana zemlja Amerika, pa kad imaju i Trumpa za predsjednika onda se tu svašta može očekivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare