To je to što me zanima!

Mrsić o kolegi koji je razbijao i urlao u Sopotu: Jako nam ga je žao, sve je to zbog stresa...

MIJEŠAO ALKOHOL I TABLETE Zagrebački policajci satima su pregovarali s vidno rastrojenim nezavisnim kandidatom na izborima da mirno napusti svoj stan. On im je prijetio klanjem
Vidi originalni članak

Ovo je moj dom! Isključili su mi struju, ne mogu puštati muziku i kaj da sad radim? Kaj? Kaj?, vikao je u nedjelju poslijepodne s balkona u zagrebačkom naselju Sopot M.D., nezavisni kandidat na izborima na listi Demokrata i Hrvatskih laburista u VI. izbornoj jedinici.

Pogledajte video: Mahao nožem u Sopotu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Drama je trajala od 16.30 sati, nakon što je zagrebačka policija dobila prvu dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Milana Kovačevića, sve do 23 sati, kad je muškarac s policajcima izašao iz stana.

Sve je počelo prijepodne, oko 10 ili 11 sati, nakon što je M.D. počeo puštati glasnu muziku. Iako se pričalo da je suprugu i djecu istjerao iz stana, ona je, doznajemo, otišla jer je ranije imala dogovor.

Mahao i prijetio nožem

U jednom trenutku počeo je razbijati po stanu, udarati nogama po zidovima, te su susjedi pozvali policiju. Uz temeljnu policiju, pred zgradu su kasno poslijepodne stigli i specijalci, ekipa za posebne zadaće i Hitna pomoć.

Znatiželjne prolaznike su zamolili da se odmaknu od zgrade zbog vlastite sigurnosti, a oko 19 sati zgradu su ogradili policijskom trakom.

- Policajci su ga molili da mirno otvori vrata, ali je odbio i rekao da će ih sve zaklati - rekao nam je jedan od susjeda.

VIDEO: DRAMA U SOPOTU Nakon pet i pol sati pregovora i taktiziranja, policija rastrojenog muškarca napokon privela

Vidjeli su ga kako maše i prijeti nožem, ulazi u stan, a potom se vraća na balkon. Pritom je palio cigarete i točio Jack Daniel’s u čašu. Neki susjedi rekli su nam da su policajci probali ući u njegov stan iz susjedova, koji se nalazi ispod, ali da je i njima prijetio da će ih ubiti ako dođu gore. Pet sati su dva pregovarača razgovarala s njim, no pomaka je bilo tek nakon što su u pregovore uključili njegovu suprugu i bliske prijatelje. Sat vremena kasnije mirno je otvorio vrata i policija ga je odvela bez upotrebe sile.

Prevezli su ga u medicinsku instituciju.

- Prije dva dana bili smo s njim na piću, činio se normalan i priseban, pili smo i zezali se - rekao nam je njegov prijatelj iz kvarta. Njemu, kao ni ostalima koji ga poznaju, nije jasno kako je do ovoga moglo doći.

- Vidjeli smo da je na ‘fejsu’ to jutro objavljivao fotografije alkohola i tableta, ali nismo te objave shvaćali ozbiljno, mislili smo da je riječ o šali - komentirala je njegova poznanica.

Mirando Mrsić: Jako nam je žao kolege

Dan nakon drame susjedi iz njegova ulaza nisu bili previše razgovorljivi.

- Uvijek je bio u redu. Učinio je jako puno za naš kvart kao vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora te mislim da je bio pod jako velikim stresom - rekla je susjeda.

Pričaju i da nikad ranije nije bilo sličnih scena.

- Iznimno nam je žao kolege, kojemu je očito stres uzrokovan koronom, potresom i izborima uzeo danak. Pružit ćemo maksimalnu podršku njemu i njegovoj obitelji jer je zdravlje, a posebno mentalno, temelj kvalitete čovjekova života - poručio je u ime koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • anal_bleaching 23.06.2020.

    Stavili covjeku kokain u drogu

  • gvagec 23.06.2020.

    Pa kaj je tu sad čudno naš dečec sa nožem, pa ni ni prvi ni zadnji a ni jedini ...................................................

  • škorpija25 23.06.2020.

    A gje je članak o ženi i djeci koja je izjavila da bi je ubio da nije pobjegla iz stana, miran, dobar čovjek i onda poludi i desi se ono najgore, vjerujem da mu nije ovo prvi put, pazi poludio jer nije mogao muziku puštati jer su mu isključili struju, danas sutra bit će crna statistika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare