To je to što me zanima!

Mrtvog ribara i potonuli brod našli kraj Vele Luke. Policija: Ništa ne upućuje na zločin

Napravljen je očevid na brodici koji ukazuje da je do oštećenja došlo na podmorskom dijelu barke, što za sada upućuje da je došlo do nasukavanja, kažu iz policije i dodaju da istraga traje i dalje
Vidi originalni članak

Ribar (79) iz Vele Luke u subotu je otišao loviti lignje, no čitav dan nije se vratio kući. Iako je njegova žena mislila da je možda otišao prespavati u vikendicu, kada ga nije bilo sljedeće jutro zabrinula se. 

Njegov sin krenuo ga je tražiti s kumom Ivicom Cetinićem te su našli njegovo beživotno tijelo kraj otočića Prozida. Dva dana kasnije i dalje nije jasno što se dogodilo.

'ZLORABIO PREDNOST' Bliski susret kod Rogoznice: Jedrilica i brod izbjegli sudar

Policija je za Morski.hr potvrdila događaj.

- Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik, gdje će se napraviti obdukcija kojom će se sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti. Napravljen je očevid na brodici koji ukazuje da je do oštećenja došlo na podmorskom dijelu barke, što za sada upućuje da je došlo do nasukavanja – rekli su iz policije.

No Ivica nam je, uz dopuštenje obitelji preminulog, prepričao da su ozljede muškarca bile strašne te da je imao ozljede glave, ali i leđa i misle da se radilo o nesreći u kojoj je sudjelovalo i drugo plovilo.

- Njegova barka ima pet metara i ima malu kabinu. Netko je preko nje prešao jako i brzo, to mora da je bio neki veći brod, barem sedam metara. Može biti jedrilice, gliser, jahta.. - uvjeren je, a zbog toga je i objavio Facebook post kojim traži pomoć.

Kraj ribara su našli vrše i vesla, a barku s oštećenjima su našli na dubini od 12 metara i izvukli je uz pomoć ronioca.

Barku je u ponedjeljak ujutro preuzela krim policija, dok se obitelj bacila u traganje za drugim vozilom. 

PET BRODOVA IZGORJELO Lokalizirali požar u Medulinu: 'Skakali su u more i odvezivali brodice da se ne zapale'

Morski.hr neslužbeno doznaje kako zasad ništa ne ukazuje na to da je došlo do naleta drugog plovila, a više će se znati u utorak nakon rezultata obdukcije i očevida.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • željeno korisničko ime 2 31.08.2021.

    Znamo samo da nije Tomo bio na moru.

  • šimešime 31.08.2021.

    Da je prošao veći brod preko njegove barke pa valjda bi se vidjela neka oštećenja na dijelovima iznad razine mora?

  • KikiOsijek92 31.08.2021.

    Ja radim na ribarskom brodu u istri i slavonac sam. U ovih 5 godina na brodu sam naučio da svi koji ribare tj. "RUDARE" po moru jer to nije ništa drugo do rudarenje, se vode politikom.. Da im je bogom dano da vade pare iz mora i to vam je onda rad do iznemoglosti dan noc dan noc noc dan dan noc i tako u nedogled nitko ih nekontrolira niti imaju zakonsku odredbu koliko smiju sati bit na moru niti ništa.. I nije ni čudo što ljudi pogibaju.. Pa nije more cesta da ces se slupat i ostat tu ides na dno i ak si osto plivat sam si na pučini... Tako da dokle god netko zakonom ne ograniči vremenski taj prokleti izlazak na more, imat ce mo ovu mozda i goru sliku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare