News

Komentari 4

Mrtvog ribara i potonuli brod našli kraj Vele Luke. Policija: Ništa ne upućuje na zločin

Mrtvog ribara i potonuli brod našli kraj Vele Luke. Policija: Ništa ne upućuje na zločin

Napravljen je očevid na brodici koji ukazuje da je do oštećenja došlo na podmorskom dijelu barke, što za sada upućuje da je došlo do nasukavanja, kažu iz policije i dodaju da istraga traje i dalje

Ribar (79) iz Vele Luke u subotu je otišao loviti lignje, no čitav dan nije se vratio kući. Iako je njegova žena mislila da je možda otišao prespavati u vikendicu, kada ga nije bilo sljedeće jutro zabrinula se. 

Njegov sin krenuo ga je tražiti s kumom Ivicom Cetinićem te su našli njegovo beživotno tijelo kraj otočića Prozida. Dva dana kasnije i dalje nije jasno što se dogodilo.

Policija je za Morski.hr potvrdila događaj.

- Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik, gdje će se napraviti obdukcija kojom će se sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti. Napravljen je očevid na brodici koji ukazuje da je do oštećenja došlo na podmorskom dijelu barke, što za sada upućuje da je došlo do nasukavanja – rekli su iz policije.

No Ivica nam je, uz dopuštenje obitelji preminulog, prepričao da su ozljede muškarca bile strašne te da je imao ozljede glave, ali i leđa i misle da se radilo o nesreći u kojoj je sudjelovalo i drugo plovilo.

- Njegova barka ima pet metara i ima malu kabinu. Netko je preko nje prešao jako i brzo, to mora da je bio neki veći brod, barem sedam metara. Može biti jedrilice, gliser, jahta.. - uvjeren je, a zbog toga je i objavio Facebook post kojim traži pomoć.

Kraj ribara su našli vrše i vesla, a barku s oštećenjima su našli na dubini od 12 metara i izvukli je uz pomoć ronioca.

Barku je u ponedjeljak ujutro preuzela krim policija, dok se obitelj bacila u traganje za drugim vozilom. 

Morski.hr neslužbeno doznaje kako zasad ništa ne ukazuje na to da je došlo do naleta drugog plovila, a više će se znati u utorak nakon rezultata obdukcije i očevida.

Najčitaniji članci