To je to što me zanima!

'Đakovčanin je stigao iz Kine, sumnjali smo na koronavirus'

Bolesnik je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu. On je sad dobro, nema temperaturu. U izolaciji je, a prvi rezultati testova su negativni, ali čekamo konačne rezultate večeras, kažu iz Klinike...
Vidi originalni članak

Muškarac u bolnici u Osijeku jest pod sumnjom da je zaražen koronavirusom, potvrdio nam je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Jučer je testiran nekoliko puta, i nalaz još nije zaključen, kaže Capak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Muškarac je iz Đakova i ima 28 godina. Osječka je bolnica spremna za virus, kaže Capak. 

'Nemojte širiti paniku'

- Bolesnik je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratko 38 stupnjeva i postupili smo po pravilima struke. Kolege iz obiteljske medicine su ga najavili i uputili u bolnicu. Mi smo ga primili. On je sad dobro, nema temperaturu i bez poteškoća. U izolaciji je, a prvi rezultati testova su negativni. S obzirom da je on dobro, ako rezultati idućih testova budu negativni, planiramo ga uskoro otpustiti - rekla je predstojnica Klinike za infektologiju Ljiljana Perić

Dodaju iz klinike da se ne treba širiti panika jer je to samo standardni postupak.

- Čekamo večeras konačne testove. Jučer je kolegica najavila bolesnika, svi smo došli, uzeli materijale i pregledali bolesnika. U pitanju su dva testiranja. Testovi su bili dosad negativni. Bolesnik je primljen jučer, sinoć je hospitaliziran, jutros smo poslali sve uzorke i u izolaciji je. Čekamo rezultate oko 19 sati - rekli su iz Klinike za infektologiju.

 

Idi na 24sata

Komentari 198

  • 03.02.2020.

    Tipično stvaranje nepotrebne panike iz ničega.

  • Jozefina788 03.02.2020.

    Nebi sirio panilku i sve, al realno, tko zaradi na bolestima ,ljekarne i drzava... virus je ciljano poslan, politika, covjek 10 dana hoda po gradu, inkubacija je 10-15 dana, et... siri se,bez simptoma.. ak,za 10 dana bude vise,slucajeva..et..

  • prokurator 02.02.2020.

    pandemija i hrvatsko zdravstvo. to je susret koji neće izaći na dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare