To je to što me zanima!

Na Facebooku poslao prijeteću poruku Banožiću, dobio uvjetni zatvor na devet mjeseci

Muškarac s virovitičkog područja pisao je MORH-u za Banožića na Facebooku. Osim gnjusnjih uvreda, u poruci su bili i elementi prijetnje. Ispričao se na sudu, a sudac mu je dao uvjetnu kaznu
Vidi originalni članak

Virovitički sud osudio je 50-godišnjeg D.F. zbog prijetnji upućenih bivšem ministru obrane Mariju Banožiću. Inače riječ je o muškarcu iz Milanovca, koji ima troje djece, čin razvodnika, odlikovan je i Spomenicom domovinskog rata, te medaljama Bljesak, Oluja te Ljeto 1995. Kako je vidljivo iz presude, koja je u posjedu 24sata, 50-godišnjak je nezadovoljan radom tada ministra Banožića na Facebook stranice Ministarstva obrane poslao prijeteće poruke u kojima se između ostalog napisao 'ne odgovaram za posljedice', 'ni tamo nećeš biti siguran', te je Banožića još vrijeđao i omalovažavao. 

IDE MU KAZNA DOZNAJEMO Banožić je vratio državni stan od 92 kvadrata u Zagrebu. Opet je prekršio zakon

U presudi se navodi kako su te riječi kod oštećenog Maria Banožića izazvale osjećaj nesigurnosti. 50-godišnjak je u obrani naveo da priznaje kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Kaže i da je zažalio zbog toga što je poruke poslao jer je shvatio da je pogriješio. Poruke je poslao u afektu jer je bio revoltiran ponašanjem ministra Banožića i njegovim aferama. 

TRI MJESECA NAKON NESREĆE Mario Banožić podnio ostavku na mjestu predsjednika županijskog odbora HDZ-a

- To je bilo u vrijeme kada je predsjednik RH preko medija prozivao ministra Banožića, a on se bahato ponašao - navodi se između ostalog u presudi, dodajući da nikada više to neće ponoviti, te da čak razmišlja i o tome da obriše sve profile na društvenim mrežama jer je iz ovoga izvukao poruku. 

Ipak, sud ga je odlučio kazniti na kaznu zatvora u trajanju od 9 mjeseci, ali ona se neće izvršiti ako okrivljeni u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Gugenheim 01.02.2024.

    to je neka teška propalica, pijanac , parazit

  • 𝗙𝗿𝗮 𝗣𝗲𝘁𝗮𝗿 01.02.2024.

    Na znam zasto je isao pisati poruku i ostaviti trag, obzirom da ima cin razvodnika, odlikovan je i Spomenicom domovinskog rata, te medaljama Bljesak, Oluja te Ljeto 1995., sto znaci da ima iskustva i znanja, umjesto da je presao na djela i nakon toga mir, a panika i poruka drugima?

  • ČupaviKlitoris 01.02.2024.

    Znaci ubojica nista ne dobije...HRVATSKO SUDSTVO SRAMI SE

Komentiraj...
Vidi sve komentare