To je to što me zanima!

'Nađimo se u 19 h pred kinom': Prosvjed za spas Kina Europa

Sad su primili dopis iz gradskog ureda da 1. lipnja dvoranu trebaju vratiti Gradu. Ajmo danas u 19 na piće s Matićem da vidimo možemo li spasiti voljeno kino, stoji u pozivu na prosvjed
Vidi originalni članak

Kino Europa u nedjelju zatvara svoja vrata, odlučila je tako uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), umjetničke organizacije koja posljednjih deset godina upravlja tom najstarijom zagrebačkom kinodvoranom. 

Djelatnici Zagreb Film Festivala u petak su, naime, primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu. 

Matić je rekao kako su čak čuli i priče da će se na tom mjestu otvoriti narodnjački klub te da to u Gradu nitko nije demantirao.

GRAD ZAGREB IH IZBACUJE 'Zar će postati klub za cajke?' Kino Europa sutra se zatvara

Zbog svega ovoga građani Zagreba odlučili su se na prosvjedno okupljanje ispred Kina Europa večeras u 19 sati. 

- Mediji pišu da sutra Boris T Matić zatvara kino Europa jer im godinama Grad ne odgovara na ponude da zajedno renoviraju kino.Sad su primili dopis iz gradskog ureda da 1. lipnja dvoranu trebaju vratiti Gradu. Ajmo danas u 19 na piće s Matićem da vidimo možemo li spasiti voljeno kino, stoji u pozoivu na prosvjed.

Prosvjed se organizira putem Facebooka.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Nivi_1 06.04.2019.

    Daj radije napravite neki prosvjed za spas hrvatskog naroda a ne za ovakva sranja..

  • slavić 06.04.2019.

    ja sam za kulturu,ali što se nikad ne pridrzužite protiv siromaštva?

  • pehlinar 06.04.2019.

    jebe. ti sreću kad graničimo sa bosnom

Komentiraj...
Vidi sve komentare