To je to što me zanima!

Na komunalnoj palači u Puli izvjesili zastavu duginih boja

Gradska uprava prihvaća i uvažava različitosti svojih građana, a ovim simboličnim činom Pula ističe i naglašava svoju podršku LGBTIQ+ zajednici koja, nažalost, i dalje doživljava napade i netrpeljivost
Vidi originalni članak

Na zgradi pulske komunalne palače treću godinu zaredom postavljena je zastava duginih boja koja predstavlja simboličnu potporu LGBTIQ+ zajednici, čime je Pula ponovno stala uz bok otvorenim svjetskim sredinama, priopćili su u četvrtak iz Gradske uprave.

Gradska uprava prihvaća i uvažava različitosti svojih građana, a ovim simboličnim činom Pula ističe i naglašava svoju podršku LGBTIQ+ zajednici koja, nažalost, i dalje doživljava napade i netrpeljivost, poput diskriminatornih grafita na pročeljima pulskih zgrada, koji potiču na nasilje i mržnju.

22. LGBTIQ POVORKA Ovo su detalji Povorke ponosa LGBTIQ zajednice u Zagrebu: Bit će obustavljen promet oko Trga

"Podrškom institucija potiče se prijavljivanje i procesuiranje zločina iz mržnje te se ohrabruje pripadnike LGBTIQ+ zajednice da svoje živote vode otvoreno, kao i svaki drugi stanovnik našega grada. Pula stoji uz bok svjetskim centrima koji godinama podržavaju LGBTIQ+ zajednicu i svrstava se u napredne i progresivne gradove u kojem se svi osjećaju sigurno i poštivano", poručili su iz Gradske uprave.

Podsjeća kako udruga za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava "Proces" već tradicionalno kulturno-umjetničkim i zabavnim programima obilježava Mjesec ponosa.

PROMO Dentsu Croatia podržava Pride kroz kampanju sa suradnicima i partnerima

Svojevrsna uvertira u Mjesec ponosa bilo je otvorenje izložbe „Plivati kao ti ne može svatko“ Josipa Kresovića, koja je u Dnevnom boravku Rojca otvorena prije tjedan dana, dok se 16. i 17. lipnja u dvorištu Rojca održava dvodnevno gostovanje queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo.

U petak 16. lipnja, održat će se projekcija filma "Čopor pičića" i razgovor s redateljicom Paolom Skelin i članicama kolektiva, a 17. lipnja održava se nastup kolektiva House of Flamingo kojim se, kako navode organizatori, "stvara siguran prostor LGBTIQ+ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih dana, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PeroT 05.06.2023.

    sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare