To je to što me zanima!

Na Korčuli otvorili resort Port 9; ima bazene, vilu, restorane...

PORT 9 Posebnost resorta je ekskluzivni boutique hotel Melion, iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti...
Vidi originalni članak

U pitoresknoj uvali, Zaljevu školjki, samo pola sata laganog hoda od povijesnog središta Korčule, u petak je otvoren novouređeni resort Port 9. Riječ je o nekadašnjem hotelu Bon Repos koji je sada dobio novo ime i potpuno novi koncept. 

Okružen tipičnom mediteranskom vegetacijom, posjetiteljima nudi 180 smještajnih jedinica na razini četiri zvjezdice. Port 9 ima četiri paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, vilu i ljetnikovac Andreis, tri restorana, lounge i caffe barove. U sklopu novog resorta su i četiri vanjska bazena.

Ime resorta inspirirano je Korčulom kao sigurnom lukom čija povijest seže još od antičke Grčke. Korčula je bila i najznačajnija venecijanska luke na srednjodalmatinskim otocima, dok broj 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru (Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula Svih svetih, Mali Revelin i Forteca).

Uređenje potpisuje Duje Kaliterna

Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada.

Brand, strategiju, vizualni identitet i koncept Port 9 resorta osmislila je agencija Fabular.

Posebnost resorta je ekskluzivni boutique hotel Melion, iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti u razdoblju prije Drugog svjetskog rata, kada je hotel bio na vrhuncu popularnosti.

U Port 9 uloženo je 75 milijuna kuna, a posao u njemu pronašlo je 340 ljudi.

'Hotelski smještaj stup razvoja turizma'

Predsjednica uprave HTP-a Korčula, u čijem je resort vlasništvu, Ivana Hatvalić istaknula je da u resortu dominiraju sadržaji namijenjeni obiteljima  s djecom, a na svoje će doći i ljubitelji aktivnog odmora. U resortu se mogu igrati košarka, stolni tenis...

Glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić ocijenio je kako je Port 9 odličan primjer ulaganja u turistički sektor. 

- Hotelski smještaj glavni je stup razvoja hrvatskog turizma, rekao je.

Uvod u svečanost otvorenja bio je nastup Jakše Kriletića na saksofonu u četvrtak navečer. Jakša je zasvrao i u petak na službenom otvorenju koje su uveličale i korčulanske mažoretkinje te klapa Kumpanji. Središnja zabava bila je u petak navečer kada je uz gala večeru nastupio Jole. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • kizo1007 10.06.2017.

    Šta je to "resort". Ako je hotel zašto ne napišete hotel, ak nije šta je onda.

  • MAX 2010 10.06.2017.

    a vlasnik je anoniman.....nije valjda maloljetan..?

  • 10.06.2017.

    Zna li itko tko je vlasnik,jel kapital opet ide u inozemstvo ili ostaje u nas?

Komentiraj...
Vidi sve komentare