Obavijesti

News

Komentari 14

Na Korčuli otvorili resort Port 9; ima bazene, vilu, restorane...

Na Korčuli otvorili resort Port 9; ima bazene, vilu, restorane...
9

PORT 9 Posebnost resorta je ekskluzivni boutique hotel Melion, iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti...

VIDEO

U pitoresknoj uvali, Zaljevu školjki, samo pola sata laganog hoda od povijesnog središta Korčule, u petak je otvoren novouređeni resort Port 9. Riječ je o nekadašnjem hotelu Bon Repos koji je sada dobio novo ime i potpuno novi koncept. 

Okružen tipičnom mediteranskom vegetacijom, posjetiteljima nudi 180 smještajnih jedinica na razini četiri zvjezdice. Port 9 ima četiri paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, vilu i ljetnikovac Andreis, tri restorana, lounge i caffe barove. U sklopu novog resorta su i četiri vanjska bazena.

Ime resorta inspirirano je Korčulom kao sigurnom lukom čija povijest seže još od antičke Grčke. Korčula je bila i najznačajnija venecijanska luke na srednjodalmatinskim otocima, dok broj 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru (Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula Svih svetih, Mali Revelin i Forteca).

Uređenje potpisuje Duje Kaliterna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada.

Brand, strategiju, vizualni identitet i koncept Port 9 resorta osmislila je agencija Fabular.

Posebnost resorta je ekskluzivni boutique hotel Melion, iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti u razdoblju prije Drugog svjetskog rata, kada je hotel bio na vrhuncu popularnosti.

U Port 9 uloženo je 75 milijuna kuna, a posao u njemu pronašlo je 340 ljudi.

'Hotelski smještaj stup razvoja turizma'

Predsjednica uprave HTP-a Korčula, u čijem je resort vlasništvu, Ivana Hatvalić istaknula je da u resortu dominiraju sadržaji namijenjeni obiteljima  s djecom, a na svoje će doći i ljubitelji aktivnog odmora. U resortu se mogu igrati košarka, stolni tenis...

Glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić ocijenio je kako je Port 9 odličan primjer ulaganja u turistički sektor. 

- Hotelski smještaj glavni je stup razvoja hrvatskog turizma, rekao je.

Uvod u svečanost otvorenja bio je nastup Jakše Kriletića na saksofonu u četvrtak navečer. Jakša je zasvrao i u petak na službenom otvorenju koje su uveličale i korčulanske mažoretkinje te klapa Kumpanji. Središnja zabava bila je u petak navečer kada je uz gala večeru nastupio Jole. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.