To je to što me zanima!

'Na maturi neće biti gradiva iz drugog polugodišta 4. razreda'

Ponovila je da će se ispiti državne mature za obavezne predmete održati od 8. do 29. lipnja, a u istom periodu maturanti će polagati i esej iz Hrvatskoj jezika
Vidi originalni članak

Ministrica Blaženka Divjak obratila se maturantima na svom Facebook profilu i poručila kako je svjesna izazova i teškoća s kojima se oni i njihovi nastavnici susreću. 

- Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature - rekla je Divjak. 

ŠTO JE S MATUROM? Ministrica Divjak: Ne znam kad će se učenici vratiti u klupe

Ponovila je da će se ispiti državne mature za obavezne predmete održati od 8. do 29. lipnja, a u istom periodu maturanti će polagati i esej iz Hrvatskoj jezika. 

- Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku - poručila je ministrica Divjak. 

TRIBINA SDP-A: Budak: Državnu maturu treba otkazati, uvesti prijemne ispite

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • meri96 21.04.2020.

    Imat će svi prolazne ocjene. Bravo za roditelje👏👏 ovu godinu.

  • 21.04.2020.

    ***Admin***: Postovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se mozete javiti na e-mail zona@24sata.hr.

  • Plaak 21.04.2020.

    Ajd vi organizirajte tombolu neku pa ko će biti sretne ruke, kome još matura treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare