To je to što me zanima!

Na Plesu mora biti najmoderniji sustav odvoda u cijeloj Europi

Uzletno-sletna staza će dobiti sustav odvodnje i pročišćivača. Koncesionaru su postroženi uvjeti - da mora na aerodromu izgraditi najmoderniju odvodnju u Europi
Vidi originalni članak

Pripremni radovi za novi terminal Zračne luke Zagreb već su počeli. Ipak, najveći infrastrukturni izazov izvođaču radova bit će izgradnja složenog sustava odvodnje i pročišćivača - kakav Pleso nikad nije imao. 

- Samo cjevovoda dubokih po 5-6 metara ispod zemlje će bit preko 40 km, a s obzirom na to da se to radi uz pistu, će bit moguće raditi samo od ponoći do pet ujutro - rekao je za RTL predsjednik Uprave Viadukta, Joško Mikulić.

Uzletno-sletna staza tako će tek dobiti pravu odvodnju. Koncesionaru su postroženi uvjeti - da mora izgraditi najmoderniju odvodnju u Europi

Na širem području Zračne luke Zagreb uspostavljen je monitoring stanja podzemnih voda i rezultati ne upućuju na pogoršanje stanja voda u utjecajnom području zračne luke.

Francuski koncesionar će od ukupno 240 milijuna eura, 5 milijuna eura potrošiti na odvodnju i pročišćivač otpadnih voda.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • alisan 21.12.2013.

    najmodernija wc školjka

  • 20.12.2013.

    a jojjjjjjjjjjjjjjj MORA!? mora ha ha ha

  • vidum 19.12.2013.

    Svaka čast! Znači kad se pokenjaš, samo pustiš vodu da g..na odu !?

Komentiraj...
Vidi sve komentare