To je to što me zanima!

Najezda zmija: U Vrbovskom se zmije uvukle u grede, u kući u Zagrebu ih pronašli pri parenju

Osim u Zagrebu, zmije su ovih dana izazvale strah i u Vrbovskom, gdje su ih na gredama ispod limenog krova pronašli vlasnici drvarnice
Vidi originalni članak

Zaljubljene zmije u podrumu prestrašile su vlasnike kuće na zagrebačkom Bijeniku, koji su odmah u pomoć pozvali Azil Dumovec.

- Naš je kolega odjurio na intervenciju i odmah uvidio da nije riječ o jednoj, nego o dvije bjelice – mužjaku i ženki. Zaljubljene je gmazove uhvatio u klinču. Iako dobro razumije prirodu, bilo mu je malo neugodno. Što sad?! Držati svijeću ljubavnom paru ili ekspeditivno obaviti zadatak na koji je poslan? Bio je profesionalan. Nježno je preuzeo zmije i odvezao ih do mjesta u prirodi gdje mirno mogu nastaviti ono što su započele - napisali su iz Dumovca na svom Facebook profilu.

Hrabri vrbovščanski vatrogasci

Osim u Zagrebu, zmije su ovih dana izazvale strah i u Vrbovskom, gdje su ih na gredama ispod limenog krova pronašli vlasnici drvarnice, piše portal Gorske novosti. Naime, vrbovščanski su vatrogasci prije dva dana priskočili u pomoć sugrađanima kod uklanjanja zmija iz drvarnice. Ustrašeni vlasnici objekta kod kojih je nekoliko zmija pronašlo idealno mjesto za grijanje, na gredama ispod vrućeg limenog krova, zatražili su pomoć pozivom na 112.

Na intervenciju su izašli vrbovščanski vatrogasci koji su s puno opreza i pažljivo hvataljkama uklonili sklupčane zmije na stropnim gredama drvarnice.Nakon hvatanja zmije su puštene nazad u prirodu gdje su slobodno odgmizale.

Stoga ako se nađete u takvoj nemiloj situaciji, svakako pozovite pomoć jer neustrašivi vrbovščanski vatrogasci to će odraditi najsigurnije i za vas i za zmije, pišu Gorske novosti.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • TaličniTom 04.06.2023.

    Kakvo spašavanje zmija i odnošenje u prirodu! Ko je to ikad spašavao! Zmiju se uvijek umlatilo kolcem ili štapom. I ne znam nikog ko je ne bi umlatio da je vidi u svom dvorištu!

  • KopamNos 04.06.2023.

    Putinovi špijuni

  • Kawasaki CH 04.06.2023.

    Ja bi ljepo zapalio taj objekat i fino mirno spavo!Sve drugo mi nikad nebi dalo mira.Jos bi kanisterom Benzina razgorio plamen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare