Obavijesti

News

Komentari 43

Najezda zmija: U Vrbovskom se zmije uvukle u grede, u kući u Zagrebu ih pronašli pri parenju

Najezda zmija: U Vrbovskom se zmije uvukle u grede, u kući u Zagrebu ih pronašli pri parenju
9

Osim u Zagrebu, zmije su ovih dana izazvale strah i u Vrbovskom, gdje su ih na gredama ispod limenog krova pronašli vlasnici drvarnice

Zaljubljene zmije u podrumu prestrašile su vlasnike kuće na zagrebačkom Bijeniku, koji su odmah u pomoć pozvali Azil Dumovec.

- Naš je kolega odjurio na intervenciju i odmah uvidio da nije riječ o jednoj, nego o dvije bjelice – mužjaku i ženki. Zaljubljene je gmazove uhvatio u klinču. Iako dobro razumije prirodu, bilo mu je malo neugodno. Što sad?! Držati svijeću ljubavnom paru ili ekspeditivno obaviti zadatak na koji je poslan? Bio je profesionalan. Nježno je preuzeo zmije i odvezao ih do mjesta u prirodi gdje mirno mogu nastaviti ono što su započele - napisali su iz Dumovca na svom Facebook profilu.

Hrabri vrbovščanski vatrogasci

Osim u Zagrebu, zmije su ovih dana izazvale strah i u Vrbovskom, gdje su ih na gredama ispod limenog krova pronašli vlasnici drvarnice, piše portal Gorske novosti. Naime, vrbovščanski su vatrogasci prije dva dana priskočili u pomoć sugrađanima kod uklanjanja zmija iz drvarnice. Ustrašeni vlasnici objekta kod kojih je nekoliko zmija pronašlo idealno mjesto za grijanje, na gredama ispod vrućeg limenog krova, zatražili su pomoć pozivom na 112.

Na intervenciju su izašli vrbovščanski vatrogasci koji su s puno opreza i pažljivo hvataljkama uklonili sklupčane zmije na stropnim gredama drvarnice.Nakon hvatanja zmije su puštene nazad u prirodu gdje su slobodno odgmizale.

Stoga ako se nađete u takvoj nemiloj situaciji, svakako pozovite pomoć jer neustrašivi vrbovščanski vatrogasci to će odraditi najsigurnije i za vas i za zmije, pišu Gorske novosti.