To je to što me zanima!

Nakon dvije godine oslobodili Čehinje koje su oteli talibani

Dvije studentice psihologije otete su 13. ožujka 2013. u pokrajini Balučistan, na jugozapadu Pakistana. U petak su oslobođene, a u subotu ujutro su stigle u Prag
Vidi originalni članak

Dvije mlade Čehinje, Antonie Chrástecká (27) i Hana Humpálová (27) , koje su otete u Pakistanu 2013. konačno su oslobođene i prevezene u Češku, javlja Blesk .

Djevojke je oslobodila turska humanitarna organizacija Insani Yardim Vakfi (IHH) . Detalji okolnosti oslobađanja nisu otkriveni javnosti, poznato je samo da su intenzivni pregovori s otmičarima trajali dva mjeseca.

Izzet Sahin iz IHH-a rekao je turskim medijima kako ih je obitelj otetih djevojka kontaktirala nakon što su iscrpili sve druge načine.

Čehinje su u petak navečer stigle u Tursku odakle su u subotu ujutro letjele za Prag. Češki premijer Bohuslav Sobotka poželio im je brzi oporavak i povratak mirnom životu te je zamolio medije da poštuju njihovu privatnost.

Dvije studentice psihologije otete su 13. ožujka 2013. u pokrajini Balučistan, na jugozapadu Pakistana. U državu su ušle kao turistice iz Irana. Otmičari su u video snimci za oslobađanje Čehinja tražili oslobađanje Aafie Sidiki , pakistanske znanstvenice zatočene u SAD-u zbog suradnje s Al Kaidom.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Sokol ga nije volio 28.03.2015.

    Kako to da su za svoju destinaciju odabrale baš Pakistan. Čudno.Zašto ne Irak ,Iran,Sj. Koreju ,Siriju ima još tako egzotičnih mijesta na ovoj našoj kuglici

  • gladijator 28.03.2015.

    Želim im sve najbolje i da što prije ozdrave! Drago mi je da su se spasile, ispada da prema Česima talibani imaju više milosti od našeg mora.

  • user_412654 28.03.2015.

    Šalji momke jake s nuklearnim ganom da tamane divljake tamo po Iraku na trusnome Balkanu na ruskome Uralu gdje god se preko bare naziru neke pare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare