To je to što me zanima!

Nakon mjeseci prepucavanja Banožića i Milanovića konačno je palo i rukovanje. Hladno!

Nakon rukovanja ministar obrane stajao je pored predsjednika države tijekom svečanog uručivanja odličja na obilježavanje 32. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić nakon mnogo vremena našli su se na istome mjestu, a tom prilikom nisu mogli izbjeći rukovanje. Na obilježavanje 32. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga Milanović je kao vrhovni zapovjednik stigao kako bi dodijelio odlikovanja. Ceremonija je bila u Ministarstvu obrane, koje vodi Banožić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon rukovanja ministar je pored predsjednika države stajao tijekom svečanog uručivanja odličja. Budući da su bili na istome mjestu, rukovanje je praktički bilo neizbježno. Pri dolasku u dvoranu Milanović je krenuo rukovati se s nazočnim dužnosnicima, pa je pružio ruku i ministru, koji je bio u prvom redu. Podsjetimo, Banožić je česta meta Milanovićevih kritika i uvreda, a ni ministar mu nije ostajao dužan.

DIJELE I ODLIKOVANJA Najkraće rukovanje: Pogledajte pozdrav Milanovića i Banožića na proslavi Oružanih snaga

Od Milanovića smo više puta čuli kako Banožića naziva "mala stranačka štetočina, Jaglac, opušak, ponavljač, Plenkovićeva kamikaza, teklič". A Banožić je uzvraćao kako je Milanović ljubomoran i isfrustriran političar, čovjek bez karaktera, psihijatrijski slučaj, a zazivao je opoziv predsjednika države. Iako su se rukovali, ceremonija nije prošla bez prozivki. Banožić je u prigodnom govoru najavio da će u ponedjeljak u Francuskoj biti prvo službeno predstavljanje borbenih lovaca Rafale koje je Hrvatska kupila. Milanović se također dotaknuo hrvatskog naoružanja i upitao što dobivamo kupnjom skupih aviona. Podsjetio je da će Hrvatsku korišteni francuski višenamjenski zrakoplovi stajati 1,5 milijardi eura s PDV-om, što je gotovo jednako BDP-u Crne Gore. Upitao je i kakvu to ubojnu moć za to dobivamo.

MILANOVIĆ O RAFALEIMA: 'Na koga se dižu ti avioni? Na objekte lansirane iz Ukrajine greškom u krivom smjeru?

- Dobivamo li time barem ubojnu moć jednog savezničkog napada na Hamburg 1943., kad je istovareno toliko kinetičke energije koliko nije istovareno u iračkom ratu? Tu se radi o ogromnom novcu koji mi plaćamo, a netko drugi ima korist. S druge strane, protuzračna obrana vas ograničava do te mjere da cinično kažu kako treba pilote naučiti samo kako poletjeti jer već će nekako sletjeti - kazao je.

Milanović je upitao i na koga se ti avioni dižu:

- Na leteće objekte koji su greškom lansirani iz Ukrajine pa otišli na zapad? Na našeg istočnog susjeda Srbiju, koja nikako da se odluči kome pripada - zapitao se Milanović. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Luna777 30.09.2023.

    Čudno da Banožić nije upriličio posebnu svečanost odlikovanja van Predsjednikovog!

  • Poštenjak_1111111 29.09.2023.

    Pa to bi trebalo biti normalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare