To je to što me zanima!

Nakon poplave stigla je korona: 'Sine, samo da te mogu zagrliti'

Nevenka Pervan i njena obitelj proživljavaju teške dane. Voda im je poplavila podrum, a u drugoj, u kojoj žive sinovi, podrum i garaže. Onda je i sin Robert dobio koronu...
Vidi originalni članak

Bilo nam je jasno da ćemo ovu poplavu pamtiti dok smo živi, a ja nisam mogao ništa osim bespomoćno gledati u vodu koja je iz dana u dan sve više navirala, rekao je Robert Pervan iz naselja Kokorići u Vrgorcu.

Naime, prije dva tjedna naselje je poplavljeno uslijed obilnih kiša, pojedina kućanstva bila su odsječena, a iz mjesta se moglo otići samo čamcem. Robert je tad još dobio i koronu. Voda se nedavno povukla, ali šteta je golema. Kuće su devastirane.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevenka samo želi zagrliti sina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Robertovi roditelji, Nevenka i Milivoj Pervan, proživljavaju teške dane. U njihovu kuću voda je prodrla u podrum, a u novu obiteljsku kuću, koju dijele Robert i njegov brat sa svojim obiteljima, voda je poplavila podrume i garaže. Nevenku sad najviše muči to što ne može zagrliti sinove. Zato s njima priča preko balkona.

- E, moj sine, da je izdržati još koji dan, a kad te zagrlim, teško ću te pustiti - govori Nevenka Robertu. Robert se odmah nasmiješi majci.

- Ma ne brini, vidiš da sam dobro, strpi se još malo - nježno će sin, na kojemu se još vidi iscrpljenost.

- Znate, netko ovu koronu preboli stojećki, a ja sam doslovno bio prikovan danima za krevet, što od glavobolje, što od visoke temperature. Nakon četrnaest dana prestala mi je visoka temperatura - govori nam, onako na daljinu, Robert dok majka ne skida pogled s njega. Nevenka se ovih dana pomalo vraća u svoje podrume i pretače vino koje su morali odnijeti u susjedovu staru konobu.

VRGORČANE ČEKA SANACIJA Velike štete od poplava: Pod vodom 90.000 sadnica jagoda

- Neću više piti vodu nego vino, jer dođe li opet do poplave, a to se s Betinom nikad ne zna, ja vino više neću pretakati - našalila se Nevenka. U poplavi su im uništeni i staklenici te sadnice.

- Ima hrane, nisu kuće prazne, ali ovaj je narod navikao imati svoje povrće u vrtu koje je nakon ove poplave uništeno - kaže Nevenka. Međutim, ne dopušta da je preplave brige i tuga, nego, kaže, samo razmišlja o tome kako će joj sinovi uskoro izaći iz samoizolacije pa će zagrliti i njih i unučad.

OPET PROHODNE CESTE Vodostaj u Kokorićima pao za dva metra: Vojska stiže u petak kako bi pomogli u sanaciji?

- Samo da možemo biti svi zajedno za Božić i bit ću sretna - poželjela je Kokorićanka.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Vito1 20.12.2020.

    Ako je Robert dobi koronu, onda su mu ju donijeli HGSS-ovci. Drukčije nije mogla doći do izoliranog, potopljenog mjesta. Jer Tv - ovce su došle kasnije.

  • posljednji zagorac 20.12.2020.

    Plivalo bude puno više od jednog sèla... kaj onda? Na 1000m. Nadmorske visine ima toliko okamenjenih školjki da se smrzneš od straha koliko visoko može potencijalno biti more.

  • Smoke_on_the_Water 20.12.2020.

    Poplava , korona a bio je i Miro Bulj - što još neće zadesiti jadne stanovnike Kokorića?

Komentiraj...
Vidi sve komentare