Obavijesti

News

Komentari 3

Velike štete od poplava: Pod vodom 90.000 sadnica jagoda

Velike štete od poplava: Pod vodom 90.000  sadnica jagoda

Da se kojim slučajem poplava dogodila u proljetnom dijelu godine, šteta bi bila veća od 50 milijuna kuna, rekao je vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

VIDEO

Župan Blaženko Boban u četvrtak je najavio kako će splitsko-dalmatinska županija pomoći ugroženom stanovništvu na poplavljenom području kod Vrgorca, a gradonačelnik  izvjestio da je stradalo 90 000 sadnica jagoda.

- Sutra ćemo dostaviti plinske boce s grijalicama i drugo što je potrebno u Kokorićima - rekao je Boban koji je danas posjetio poplavljeno područje zajedno s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom.

Boban je izvijestio kako je Splitsko-dalmatinska županija preuzela obvezu platiti trošak električne energije mještanima Kokorića u prosincu ove i siječnju iduće godine.

Vrgorac: Pogled na poplavljene Kokoriće

- Rebalansom proračuna već smo osigurali novčana sredstva za obnovu sustava navodnjavanja u Vrgorskom polju - kazao je Boban.

Također je rekao kako će županija jednoj obitelji koja je teško stradala u poplavi u Kokorićima sanirati kuću budući da je ta obitelj u sustavu socijalne  skrbi.

Nastavlja se borba s poplavama u Kokorićima

Što se tiče proglašenja prirodne nepogode na vrgoračkom području, Boban je rekao da je ta odluka već pripremljena i on ju je spreman potpisati, ali će se sačekati još neko vrijeme kako bi ljudi iz Kokorića imali više dana na raspolaganju za prijavu štete koja još nije procijenjena.

- S obzirom na zakonski okvir po kojem od proglašenja prirodne nepogode građani imaju 15 dana za prijavljivanje štete, čekat ćemo još neko vrijeme da u suglasnosti sa vrgoračkim Stožerom Civilne zaštite odredimo koji je trenutak najpovoljniji za proglašenje prirodne nepogode - kazao je Boban.

Nastavlja se borba s poplavom u Kokorićima

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić izvijestio je da je bilo potopljeno  90.000 sadnica jagoda, ali je sretna okolnost što se poplava dogodila u poljoprivredno najintenzivnijem dijelu godine.

- Da se kojim slučajem poplava dogodila u proljetnom dijelu godine, šteta bi bila veća od 50 milijuna kuna - kazao je Pranić.

On je kazao kako se na vrgoračkom i susjednom pločanskom području 4.000 stanovnika bavi poljoprivredom te je nužno izgraditi trajni sustav koji bi sprječavao poplave na tom području.

- Nama je iznimno važno što smo od Hrvatskih voda dobili jamstvo da će se izgraditi projekt koji će ubuduće sprječavati poplave na vrgoračkim poljima - kazao je Pranić.

Potvrdio je kako će skupina pripadnika Hrvatske vojske sutra doći u Kokoriće te čistiti javne površine, uklanjati vreće s pijeskom i pomagati obiteljima pri uklanjanju oštećenog namještaj iz kuća.

Zahvalio je Vladi RH i Splitsko-dalmatinskoj županiji na pomoći koju pružaju poplavljenim Kokorićima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk