To je to što me zanima!

'Nakon što je na zebri udario pješaka, nije se niti zaustavio'

Neposredni očevidac naleta Clija na pješaka Vjerana Dasovića svjedočio je na suđenju bivšem bubnjaru Parnog valjka Draženu Scholzu koji je optužen da je pijan i na kokainu usmrtio pješaka i pobjegao
Vidi originalni članak

Mali crni auto prošao je pored mene, udario je u pješaka koji je bio na zebri i nastavio s vožnjom ne zaustavivši se, rekao je Petar G. (51) svjedočeći u postupku što se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu vodi protiv bivšeg bubnjara Parnog valjka Dražena Scholza (57).

Svjedok je vozio Opel Combo desnim prometnim trakom i vidio je kako pješak, s kapuljačom na glavi, normalnim hodom prilazi pješačkom prijelazu pa je usporio.

SUĐENJE BUBNJARU DRAŽENU SCHOLZU 'Vidjela sam kako pada na tlo. Bio je u nesvijesti i hroptao je'

- Pješak me prošao i bio je u lijevom prometnom traku kad je na njega naletio auto. Odmah nakon udarca zaustavio sam auto prije zebre i popeo se na pločnik - rekao je Petar G. dodavši kako nije vidio koliko je ljudi bilo u autu koji je naletio na pješaka. 

Dražen Sholz optužen je da je u Renaultu Cliju vozeći se Ilicom prema Vrapču, pijan i pod utjecajem droge, 22. rujna 2017. godine u 5.30 sati kućnog broja 298 naletio na pješaka Vjerana Dasovića (34) dok je na zebri prelazio cestu. Od zadobivenih ozljeda Dasović je tri dana kasnije preminuo u bolnici. 

Scholz je optužen i da nakon naleta na pješaka nije stao i pomogao teško ozlijeđenom mladiću već je pobjegao, a policajci su ga osam sati kasnije uhvatili pokraj njegovog automobila. 

PIJAN, DROGIRAN I - POBJEGAO 'Nisam ništa vidio': Bivši član Parnog valjka usmrtio pješaka

- Sve je to nesretna okolnost. Nisam kriv niti za jedno od dva djela optužnice, izjavio je Scholz na početku suđenja.

Vještačenjem krvi i urina (uzetih s odmakom) utvrđeno je da je u vrijeme naleta Scholz u krvi imao više od jednog promila alkohola, da je konzumirao kokain i imunomodulator levamisol, inače česti sastojak kokainske smjese, pisao je Jutarnji list.

Prometni vještak ustvrdio je kako je moguće da je vozilo u desnom prometnom traku smanjilo preglednost okrivljeniku i da je moguće i  da zbog toga nije mogao izbjeći nalet na pješaka. 

Sudac Marko Benčić prihvatio je prijedlog tužitelja pa će od policije zatražiti snimke prometne nesreće s nadzorne kamere koju je policija izuzela s kamera Automat-kluba Gogs kao i snimku s nadzorne kamere mjesta na kojem je okrivljeni parkirao. 

Suđenje se nastavlja u svibnju.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • irena6 03.04.2019.

    Dragi moji sugradjani čuvajte se i ne prelazite zebru prije nego vidite da ce neko uistinu kociti-u RH zacas ste mrtvi ,a kojekakvi tatini sincici i #zvijezde#nece vidjeti ni dana zatvora..

  • bozo326@gmail.com 03.04.2019.

    PROKLETA da si državo koja imaš takovo sudstvo.

  • mikipulam 03.04.2019.

    možda ima pravu iskaznicu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare