Obavijesti

News

Komentari 52

'Nakon što je na zebri udario pješaka, nije se niti zaustavio'

'Nakon što je na zebri udario pješaka, nije se niti zaustavio'
2

Neposredni očevidac naleta Clija na pješaka Vjerana Dasovića svjedočio je na suđenju bivšem bubnjaru Parnog valjka Draženu Scholzu koji je optužen da je pijan i na kokainu usmrtio pješaka i pobjegao

VIDEO

Mali crni auto prošao je pored mene, udario je u pješaka koji je bio na zebri i nastavio s vožnjom ne zaustavivši se, rekao je Petar G. (51) svjedočeći u postupku što se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu vodi protiv bivšeg bubnjara Parnog valjka Dražena Scholza (57).

Svjedok je vozio Opel Combo desnim prometnim trakom i vidio je kako pješak, s kapuljačom na glavi, normalnim hodom prilazi pješačkom prijelazu pa je usporio.

'Vidjela sam kako pada na tlo. Bio je u nesvijesti i hroptao je'
'Vidjela sam kako pada na tlo. Bio je u nesvijesti i hroptao je'

- Pješak me prošao i bio je u lijevom prometnom traku kad je na njega naletio auto. Odmah nakon udarca zaustavio sam auto prije zebre i popeo se na pločnik - rekao je Petar G. dodavši kako nije vidio koliko je ljudi bilo u autu koji je naletio na pješaka. 

Dražen Sholz optužen je da je u Renaultu Cliju vozeći se Ilicom prema Vrapču, pijan i pod utjecajem droge, 22. rujna 2017. godine u 5.30 sati kućnog broja 298 naletio na pješaka Vjerana Dasovića (34) dok je na zebri prelazio cestu. Od zadobivenih ozljeda Dasović je tri dana kasnije preminuo u bolnici. 

Scholz je optužen i da nakon naleta na pješaka nije stao i pomogao teško ozlijeđenom mladiću već je pobjegao, a policajci su ga osam sati kasnije uhvatili pokraj njegovog automobila. 

'Nisam ništa vidio': Bivši član Parnog valjka usmrtio pješaka
'Nisam ništa vidio': Bivši član Parnog valjka usmrtio pješaka

- Sve je to nesretna okolnost. Nisam kriv niti za jedno od dva djela optužnice, izjavio je Scholz na početku suđenja.

Vještačenjem krvi i urina (uzetih s odmakom) utvrđeno je da je u vrijeme naleta Scholz u krvi imao više od jednog promila alkohola, da je konzumirao kokain i imunomodulator levamisol, inače česti sastojak kokainske smjese, pisao je Jutarnji list.

Prometni vještak ustvrdio je kako je moguće da je vozilo u desnom prometnom traku smanjilo preglednost okrivljeniku i da je moguće i  da zbog toga nije mogao izbjeći nalet na pješaka. 

Sudac Marko Benčić prihvatio je prijedlog tužitelja pa će od policije zatražiti snimke prometne nesreće s nadzorne kamere koju je policija izuzela s kamera Automat-kluba Gogs kao i snimku s nadzorne kamere mjesta na kojem je okrivljeni parkirao. 

Suđenje se nastavlja u svibnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...