Obavijesti

News

Komentari 29

'Nisam ništa vidio': Bivši član Parnog valjka usmrtio pješaka

'Nisam ništa vidio': Bivši član Parnog valjka usmrtio pješaka
1

POČELO SASLUŠANJE Kao da je netko bacio torbu na auto. Na retrovizoru nisam ništa vidio pa sam skrenuo u prvu ulicu. Kasnije sam se vratio na mjesto nesreće i vidio ozlijeđenog, kazao je Dražen Scholz (57)

VIDEO

Sve je to nesretna okolnost. Nisam kriv niti za jedno od dva djela optužnice, izjavio je bivši bubnjar Parnog Valjka Dražen Scholz (57) u sudnici Općinskog suda u Zagrebu. Scholz je optužen da je 2017. pijan i pod utjecajem narkotika ubio pješaka na zebri i pobjegao s mjesta nesreće. Ako ga osude, Scholzu prijeti između tri i 12 godina zatvora

Optuženi se sumnjiči da je u rujnu prošle godine u 5.30 sati vozio Renault Clio zagrebačkom Ilicom u smjeru Vrapča. Naletio je na pješaka, 34-godišnjeg Vjerana Dasovića koji je na zebri prelazio cestu.

Scholz nije stao i pomogao teško ozlijeđenom pješaku nego je pobjegao, a policajci su ga osam sati kasnije uhvatili pokraj njegovog automobila. Tri dana kasnije, Vjeran Dasović je od posljedica ozljeda preminuo u bolnici, piše Jutarnji list.

Ne gine mu tri godine zatvora

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na početku suđenja sudac Marko Benčić postoji li mogućnost nagodbe,, na što je branitelj optuženog Marko Škarica izjavio da je obrana, s obzirom na utvrđene 'činjenice i težinu spisa' otvorena za pregovore.

Tužitelj mu je dao do znanja da mogućnost nagodbe postoji, no teško da će pristati na bilo što 'manje ispod tri godine zatvora'. 

Okrivljeni je tužiteljima ispričao da se tog dana probudio oko tri ujutro, popio pivo i otišao kupiti cigarete. Usput je sreo poznanika kojeg je odbacio kući. 

'Nisam ga vidio, a suputnik je gledao u mobitel'

- Osjećao sam se sposobnim za vožnju. Na mjestu nesreće osjetio sam da je nešto udarilo u desni dio automobila. Zvučalo je kao da je netko bacio torbu na auto. Na retrovizoru nisam ništa vidio pa sam nastavio dalje i skrenuo u prvu ulicu. Ni moj suputnik nije vidio što se zbilo jer je gledao u mobitel. Stao sam i vidio oštećenja na autu. Kasnije sam se pješice vratio na mjesto nesreće i vidio ozlijeđenog. Shvatio sam što se dogodilo, ali nisam ostao tamo. Kad sam skupio hrabrosti, otišao sam do policije koja je već stajala ispred mog auta - ispričao je Scholz.

- Da sam bio svjestan da sam udario čovjeka, stao bih. Vozio sam oko 50 - 60 km/h. 

Alkohol i kokain u organizmu

Suvozač koji se navodno nalazio s njim nije bio dostupan za svjedočenje. Kako je napustio mjesto nesreće, testiranje krvi i urina s vremenskim odmakom pokazalo je da je u trenutku nesreće Scholz imao više od jednog promila alkohola u krvi i da je konzumirao kokain pomiješan s Levamisolom, lijekom za stočne parazite koji se miješa s kokainom zbog svojih stimulativnih svojstava, ali kombinacija tog lijeka i kokaina dovodi do umiranja i truljenja zdravog tkiva.

Međutim, prema izvješću II. Postaje prometne policije tragična nesreća i sve što se poslije nje događalo odvilo se znatno drugačije nego što je to Scholtz ispričao. Policajci su toga dana oko 13.10 sati čekali kod njegova automobila i to nakon što su zaprimili dojavu građanke o oštećenom autu. Scholz se ni tada nije htio predati već se pokušao udaljiti hodajući prema Glinskoj, ali nije daleko stigao. Policajac ga je sustigao i legitimirao te uhitio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina