To je to što me zanima!

Liječnici spasili muškarca (55) hitnom operacijom: Brat ga ubo u srce nakon svađe oko zemlje

Ranjeni muškarac (55) je stabilno, ali i dalje je životno ugrožen. Njega je brat (61) ubo u prsa, a ubodna rana mu je ozlijedila i srce. Kako se neslužbeno doznaje, braća su i prije bila u svađi oko zemljišta
Vidi originalni članak

Muškarac (61) u srijedu oko 18 sati zbog ranijih nesuglasica i neriješenih imovinsko pravnih poslova oštrim predmetom u prsa je ubo 55-godišnjeg muškarca na području Starog Petrovog Sela. 

Ozlijeđenom muškarcu pružili su liječničku pomoć i zadržali ga na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija je uhitila 61-godišnjaka i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, kratko je izvijestila je PU brodsko-posavska.

Kako kriminalistička obrada nad 61-godišnjakom traje, neslužbeno doznajemo da se radi o braći koji su prije već imali međusobnih sukoba oko zemljišta. Teško ozlijeđeni 55-godišnjak hitno je prevezen u novogradišku bolnicu, odmah su ga podvrgnuli operativnom zahvatu i spasili mu život.

Radi se, naime, o ubodnoj rani koja je dovela do ozljede prsnog koša, ali i srca. 

- Obavljena je vrlo zahtjevna operacija, velikim trudom naših kirurga, anesteziologa, medicinskih sestara i svih koji su sudjelovali u ovoj operaciji krvarenje srca uspješno je zaustavljeno. Pacijent se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, njegovo stanje je trenutno stabilno, iako je i dalje životno ugrožen - kazao je dr.Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške Opće bolnice.

Ističe kako je vrlo rijetka situacija da se pacijent s ubodnom ranom srca uspije uspješno operirati. 

Kolodziej je za Radio Nova Gradiška ispričao kako je ovaj zahvat još jednom pokazao koliko je važno što je novogradiška bolnica ostala na ovim prostorima.

- Siguran sam da nije bilo našeg tima liječnika pacijent sigurno ne bi preživio i stigao do bolnice u Slavonskom Brodu ili Osijeku. Još se jednom potvrdilo koliko je važno što je novogradiška bolnica sačuvala svoj pravni subjektivitet i ostala u našem gradu, što se razvija i što ima ovako dobre kirurške, anesteziološke i sve druge timove kako bi mogli zbrinjavati i spašavati pacijente u ovakvim i sličnim situacijama. Iskreno, ovakav slučaj je teško slati u neki drugi centar, tu se mora odmah reagirati jer se nema vremena, kada srce krvari to je strašno krvarenje i mora se odmah zaustavljati – kaže dr Kolodziej.

Rekao je i kako nije jednostavno šivati srce i da za ovakav zahvat treba veliki tim te da se ovo ne radi svaki dan ni u velikim bolnicama. 

- Još jednom čestitam svim našim djelatnicima koji su bili uključeni u ovu operaciju i maksimalnim trudom i zalaganjem pokazali vrhunsko znanje, kiruršku i anesteziološku vještinu. Svi su pokazali veliku vještinu i od srca im čestitam. Kirurški je tim vodio dr Vedran Gajski, pridružio mu se i dr Mario Špoljar, anesteziološki tim je vodio dr Milan Marinović uz sve popratne instrumentarke, medicinske tehničare i sve koji su sudjelovali - rekao je.

Inače, sličan su zahtjev imali i za vrijeme rata kad je liječnik Ivan Ivanović sanirao ustrijelnu ranu našeg branitelja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 14.10.2021.

    Da me nešto tako glupo poput kuće ili zemlje posvađa sa sestrom, sve zapalim sam. Bolje nikome ništa, nego ovakvo nešto.

  • Timpan 14.10.2021.

    Ako se radi o zemlji za cvijeće, onda razumijem svađu.

  • 14.10.2021.

    Ah ta bratska ljubav....

Komentiraj...
Vidi sve komentare