Obavijesti

News

Komentari 9

Liječnici spasili muškarca (55) hitnom operacijom: Brat ga ubo u srce nakon svađe oko zemlje

Liječnici spasili muškarca (55) hitnom operacijom: Brat ga ubo u srce nakon svađe oko zemlje

Ranjeni muškarac (55) je stabilno, ali i dalje je životno ugrožen. Njega je brat (61) ubo u prsa, a ubodna rana mu je ozlijedila i srce. Kako se neslužbeno doznaje, braća su i prije bila u svađi oko zemljišta

VIDEO

Muškarac (61) u srijedu oko 18 sati zbog ranijih nesuglasica i neriješenih imovinsko pravnih poslova oštrim predmetom u prsa je ubo 55-godišnjeg muškarca na području Starog Petrovog Sela. 

Ozlijeđenom muškarcu pružili su liječničku pomoć i zadržali ga na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija je uhitila 61-godišnjaka i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, kratko je izvijestila je PU brodsko-posavska.

Kako kriminalistička obrada nad 61-godišnjakom traje, neslužbeno doznajemo da se radi o braći koji su prije već imali međusobnih sukoba oko zemljišta. Teško ozlijeđeni 55-godišnjak hitno je prevezen u novogradišku bolnicu, odmah su ga podvrgnuli operativnom zahvatu i spasili mu život.

Radi se, naime, o ubodnoj rani koja je dovela do ozljede prsnog koša, ali i srca. 

- Obavljena je vrlo zahtjevna operacija, velikim trudom naših kirurga, anesteziologa, medicinskih sestara i svih koji su sudjelovali u ovoj operaciji krvarenje srca uspješno je zaustavljeno. Pacijent se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, njegovo stanje je trenutno stabilno, iako je i dalje životno ugrožen - kazao je dr.Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške Opće bolnice.

Ističe kako je vrlo rijetka situacija da se pacijent s ubodnom ranom srca uspije uspješno operirati. 

Slavonski Brod: Dvadeseti dan zaredom u županiji nema novooboljelih od COVID-19

Kolodziej je za Radio Nova Gradiška ispričao kako je ovaj zahvat još jednom pokazao koliko je važno što je novogradiška bolnica ostala na ovim prostorima.

- Siguran sam da nije bilo našeg tima liječnika pacijent sigurno ne bi preživio i stigao do bolnice u Slavonskom Brodu ili Osijeku. Još se jednom potvrdilo koliko je važno što je novogradiška bolnica sačuvala svoj pravni subjektivitet i ostala u našem gradu, što se razvija i što ima ovako dobre kirurške, anesteziološke i sve druge timove kako bi mogli zbrinjavati i spašavati pacijente u ovakvim i sličnim situacijama. Iskreno, ovakav slučaj je teško slati u neki drugi centar, tu se mora odmah reagirati jer se nema vremena, kada srce krvari to je strašno krvarenje i mora se odmah zaustavljati – kaže dr Kolodziej.

Rekao je i kako nije jednostavno šivati srce i da za ovakav zahvat treba veliki tim te da se ovo ne radi svaki dan ni u velikim bolnicama. 

- Još jednom čestitam svim našim djelatnicima koji su bili uključeni u ovu operaciju i maksimalnim trudom i zalaganjem pokazali vrhunsko znanje, kiruršku i anesteziološku vještinu. Svi su pokazali veliku vještinu i od srca im čestitam. Kirurški je tim vodio dr Vedran Gajski, pridružio mu se i dr Mario Špoljar, anesteziološki tim je vodio dr Milan Marinović uz sve popratne instrumentarke, medicinske tehničare i sve koji su sudjelovali - rekao je.

Inače, sličan su zahtjev imali i za vrijeme rata kad je liječnik Ivan Ivanović sanirao ustrijelnu ranu našeg branitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke