To je to što me zanima!

Napušio se 'trave' i tati zapalio kuću, mora platiti 400.000 kn

Muškarac je u veljači 2019. oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa
Vidi originalni članak

Požežanin D. Č. (30) koji je krajem veljače zapalio obiteljsku kuću, osuđen je na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i obeštećenje od 400.000 kuna koje u roku od 10 mjeseci tijekom roka provjeravanja mora isplatiti ocu.

Utvrđeno je kako je kuću zapalio dok je bio pod utjecajem marihuane. 

>>> Zapalio vlastitu kuću: 'I sestra je od straha pobjegla od njega'

Prema optužnici, D. Č. je 26. veljače ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa.

- Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno prije toga. Dvosjed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam točan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više nekad manje, ovisno ako ne djeluju lijekovi koji su mi propisani nakon prometne nesreće 2015. godine. U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dviju sestara, dok je otac u Njemačkoj - pravdao se u tužiteljstvu D. Č., piše Jutarnji list

Vještak psihijatar je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio je ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane.

Od ranije je poznat policiji. Prije požara je s kuće svog djeda, koji stanuje na području općine Kaptol, bacao crjepove na policiju. Sve što je mogla, policija je do sada poduzela. U konačnici je sve na liječnicima i drugim službama koje su trebale prepoznati problematiku koja se događa s mladićem.

- Majka mu je umrla prije osam godina. Uz nju je jako bio vezan. Otac mu je u Njemačkoj i jedna sestra. Ima on još dvije sestre, jedna koja studira u Osijeku i jedna što je živjela tu u kući s njim. Zbog straha mu je ta jedna sestra neki dan otišla u Osijek kod druge sestre. Jako se njega bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite što je napravio - rekla nam je susjeda.

Kada je već zapalio kuću stric  je vodio pravu borbu s njim jer je on htio nekamo otići, pobjeći. Uspio ga je zadržati do dolaska policije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ivanunited 11.09.2019.

    Sinko marihuana je za tebe znanstvena fantastika,...prije bi rekao neke obiteljske razmirice

  • Gregur 11.09.2019.

    Nemojte krivit travu zbog takvog mulca!

  • arwin 11.09.2019.

    Ovaj lijek rastura...sigurno ga je dobio na recept. Uostalom Živi Zid i njihova predstava je očit primjer ljekovitosti marihuane. Bunjac, Pernar, Palfi i Sinčić su simpatična ekipa ali u trenucima prepušenosti zapalili vlastitu političku kuću. Oni su živi primjer kako taj "lijek" djeluje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare