To je to što me zanima!

Napustio crkvu zbog ženidbe: Bivši pater sada prodaje aute

Objavio je to na svom LinkedIn profilu gdje je napisao kako u toj tvrtki radi kao prodajni menadžer: Odlučio sam ići drugim putem i zasnovati obitelj - rekao je Sudar u siječnju
Vidi originalni članak

Bivši pater Vinko Sudar (36), koji je u siječnju na misi u Zaprešiću objavio da napušta svećenički poziv jer je odlučio zasnovati obitelj, pronašao je novi posao. Sada prodaje automobile na internetskoj aukcijskoj platformi Autobay.hr.

Objavio je to na svom LinkedIn profilu gdje je napisao kako u toj tvrtki radi kao prodajni menadžer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odlučio sam ići drugim putem i zasnovati obitelj - rekao je Sudar u siječnju. 

Dodao je i kako je već čuo glasine prema kojima je jedna djevojka već trudna s njim te kazao da to nije istina te da je djevojka s kojom bi želio osnovati obitelj - nevina.

- Neka mu je sretno. Drago nam je da je javno rekao da odlazi i da više neće biti svećenik umjesto da je to skrivao - kaže jedna Zaprešićanka.

JEDNOM ZAREĐEN, UVIJEK U CELIBATU Svećenik se ne može oženiti u crkvi, osim ako to Papa dozvoli

Župnik od 2011.

Na mjesto župnika u Župi Kraljice Apostola u Zaprešiću došao je u prosincu 2011. Rođen je 1982. godine u Ivankovu kraj Vinkovaca kao deveto od dvanaestero djece. U svom rodnom mjestu završio je osnovnu školu i poželio postati svećenik.

U RODNOM SELU ŽUPNIKA 'Naš Vinko nije za svećenika, neka se oženi ako on to želi...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Krenuo je u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju kao sjemeništarac Đakovačke i srijemske biskupije i javila mu se želja za redovništvom. U novicijat palotinaca u Vinkovcima ušao je 2000. godine i položio svoje prve zavjete. Kasnije je pohađao i studij filozofije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove do 2003. godine, stoji na stranicama Zagrebačke nadbiskupije. 

ZAPREŠIĆ Župnik Sudar je iznenadio vjernike: Odlazim i ženim se

Svoju prvu pastoralnu službu obavlja kao župni vikar u Vinkovcima, a na jesen 2009. odlazi na postdiplomski studij iz psihologije i duhovnosti na Papinsko sveučilište Gregoriana u Rimu i dvije godine kasnije postaje magistar znanosti. Tada dolazi u Zaprešić gdje odlukom kardinala Josipa Bozanića postaje župnik. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • darko122 25.04.2019.

    Naravno, tisuću puta će prokleti trenutak kada je napravio poštenu, nadasve ljudsku i potpuno ispravnu odluku.No gospodine hvala vam kao čovjeku, kao božjem biću, da ne lažete sebe, nas, boga i ne živite lažan život na račun pravih skromnih i siromašnih vjernika.Vama i vašoj djevojci puno sreće želim i ako Bog može pomoći, onda će to Vama učiniti.

  • zorica13 25.04.2019.

    Sretno, mladi čovječe....pošten..iskren..i zaslužuje svu sreću...

  • 24.04.2019.

    vidio je da ne može i odustao, ni prvi ni zadnji

Komentiraj...
Vidi sve komentare