To je to što me zanima!

'Narodu je već pun kufer svega ovoga, to mora brzo završiti'

Hrvatska nema pravo na dugačka rastezanja. HDZ i Most mogu sastaviti vladu. Dio Mosta koji je ostao, vjerujem da je jedinstven i da će izdržati pritiske, kaže Jelić
Vidi originalni članak

Mi smo u svakom slučaju uvijek spremni za sve razgovore. I u ponedjeljak smo najavili nove razgovore i to smo danas ostvarili. Naš stav je jasan, nama je bitno provesti reforme - rekao je Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a, u ime Domoljubne koalicije za Dnevnik Nove TV.

Jelić je kazao kako je stav Domoljubne koalicije jednak cijelo vrijeme, te da oni vjeruju da je moguća suradnja s cjelovitim Mostom. 

Dotakao se i Zorana Milanovića.

- Ništa nije tajno, lov na glave je krenuo. Premijer u odlasku je to i najavio - rekao je Jelić.

Na pitanje pristaje li HDZ da Karamarko ne bude premijer Jelić je rekao da je on od Petrova čuo da je rekao da Milanović ili Karamarko mogu biti kandidati za premijera, ali ako se svi slože. 

- Bilo bi primjereno da ona stranka koja je osvojila najviše mandata na izborima, da ona da premijera - napomenuo je Jelić i dodao: 'Ali, naš stav je da su sve figure tu bitne i da imamo poluge koje mogu kontrolirati reforme. Narodu je već pun kufer svega ovoga i to mora što prije završiti'. 

Kazao je kako su u srijedu na sastanku u Šibeniku 'napravili pet, šest koraka unaprijed'. 

- Mi smo zadovoljni s tim razgovorima. Bitno je komunicirati. Hrvatska je iznad svega. Nitko ne želi nove izbore, ponajmanje mi - rekao je.

Jelić je uvjeren da Domoljubna koalicija na kraju neće u oporbu. 

- Do oporbe neće doći zato što mi komuniciramo, Hrvatska nema pravo na dugačka rastezanja. HDZ i Most mogu sastaviti vladu. Ovaj dio Mosta koji je ostao, vjerujem da je jedinstven i da će izdržati pritiske - rekao je Jelić. 

Uvjeren je da mogu doći do potrebne brojke od 76 mandata. 

- Očekujemo i preko 80 mandata, što će biti stabilna vlada - zaključio je Jelić.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • fenix77 10.12.2015.

    Gledam akademika Vasu, gledam ovog na fotki, koji razboriti likovi. Bože čuvaj Hrvatsku.

  • junko 10.12.2015.

    Koje je to HDZ reforme proveo osim ovršnog zakona i pražnjenja državne blagajne. Tko je ovaj lik, pa naravno da će HDZ sve napraviti da dođe na vlast,ali sumnjam da će Karamarko pustiti mjesto premijera. Pun kufer im je zajebancije na račun Hrvata.lik bi trebao biti glasnogovornik Ive Sanadera koji je majstor u zajebanciji.

  • barbossa 10.12.2015.

    Točno tak' Jeliću, pun nam je kufer svega a najviše udbašije i udbaškog izbornog zakona po kojem HNS sa 1,2% ima 12 zastupnika. Živi zid sa preko 90 tisuća glasova ima jednog zastupnika a sve nacionalne manjine sa 30 tisuća glasova, 8 mandata. Volja naroda po orginalnom udbaškom modelu. Niste u koaliciju uzeli Željku Markić i Ružu Tomašić ali ste zato uzeli jugoslavene Kosora i Čorića. Sve radi nacionalnih interesa i više (udbaške) sile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare