Obavijesti

News

Komentari 146

'Narodu je već pun kufer svega ovoga, to mora brzo završiti'

'Narodu je već pun kufer svega ovoga, to mora brzo  završiti'
1

Hrvatska nema pravo na dugačka rastezanja. HDZ i Most mogu sastaviti vladu. Dio Mosta koji je ostao, vjerujem da je jedinstven i da će izdržati pritiske, kaže Jelić

VIDEO

Mi smo u svakom slučaju uvijek spremni za sve razgovore. I u ponedjeljak smo najavili nove razgovore i to smo danas ostvarili. Naš stav je jasan, nama je bitno provesti reforme - rekao je Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a, u ime Domoljubne koalicije za Dnevnik Nove TV.

Jelić je kazao kako je stav Domoljubne koalicije jednak cijelo vrijeme, te da oni vjeruju da je moguća suradnja s cjelovitim Mostom. 

Dotakao se i Zorana Milanovića.

- Ništa nije tajno, lov na glave je krenuo. Premijer u odlasku je to i najavio - rekao je Jelić.

Na pitanje pristaje li HDZ da Karamarko ne bude premijer Jelić je rekao da je on od Petrova čuo da je rekao da Milanović ili Karamarko mogu biti kandidati za premijera, ali ako se svi slože. 

- Bilo bi primjereno da ona stranka koja je osvojila najviše mandata na izborima, da ona da premijera - napomenuo je Jelić i dodao: 'Ali, naš stav je da su sve figure tu bitne i da imamo poluge koje mogu kontrolirati reforme. Narodu je već pun kufer svega ovoga i to mora što prije završiti'. 

Kazao je kako su u srijedu na sastanku u Šibeniku 'napravili pet, šest koraka unaprijed'. 

- Mi smo zadovoljni s tim razgovorima. Bitno je komunicirati. Hrvatska je iznad svega. Nitko ne želi nove izbore, ponajmanje mi - rekao je.

Jelić je uvjeren da Domoljubna koalicija na kraju neće u oporbu. 

- Do oporbe neće doći zato što mi komuniciramo, Hrvatska nema pravo na dugačka rastezanja. HDZ i Most mogu sastaviti vladu. Ovaj dio Mosta koji je ostao, vjerujem da je jedinstven i da će izdržati pritiske - rekao je Jelić. 

Uvjeren je da mogu doći do potrebne brojke od 76 mandata. 

- Očekujemo i preko 80 mandata, što će biti stabilna vlada - zaključio je Jelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.