News

Komentari 146

'Narodu je već pun kufer svega ovoga, to mora brzo završiti'

'Narodu je već pun kufer svega ovoga, to mora brzo  završiti'

Hrvatska nema pravo na dugačka rastezanja. HDZ i Most mogu sastaviti vladu. Dio Mosta koji je ostao, vjerujem da je jedinstven i da će izdržati pritiske, kaže Jelić

Mi smo u svakom slučaju uvijek spremni za sve razgovore. I u ponedjeljak smo najavili nove razgovore i to smo danas ostvarili. Naš stav je jasan, nama je bitno provesti reforme - rekao je Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a, u ime Domoljubne koalicije za Dnevnik Nove TV.

Jelić je kazao kako je stav Domoljubne koalicije jednak cijelo vrijeme, te da oni vjeruju da je moguća suradnja s cjelovitim Mostom. 

Dotakao se i Zorana Milanovića.

- Ništa nije tajno, lov na glave je krenuo. Premijer u odlasku je to i najavio - rekao je Jelić.

Na pitanje pristaje li HDZ da Karamarko ne bude premijer Jelić je rekao da je on od Petrova čuo da je rekao da Milanović ili Karamarko mogu biti kandidati za premijera, ali ako se svi slože. 

- Bilo bi primjereno da ona stranka koja je osvojila najviše mandata na izborima, da ona da premijera - napomenuo je Jelić i dodao: 'Ali, naš stav je da su sve figure tu bitne i da imamo poluge koje mogu kontrolirati reforme. Narodu je već pun kufer svega ovoga i to mora što prije završiti'. 

Kazao je kako su u srijedu na sastanku u Šibeniku 'napravili pet, šest koraka unaprijed'. 

- Mi smo zadovoljni s tim razgovorima. Bitno je komunicirati. Hrvatska je iznad svega. Nitko ne želi nove izbore, ponajmanje mi - rekao je.

Jelić je uvjeren da Domoljubna koalicija na kraju neće u oporbu. 

- Do oporbe neće doći zato što mi komuniciramo, Hrvatska nema pravo na dugačka rastezanja. HDZ i Most mogu sastaviti vladu. Ovaj dio Mosta koji je ostao, vjerujem da je jedinstven i da će izdržati pritiske - rekao je Jelić. 

Uvjeren je da mogu doći do potrebne brojke od 76 mandata. 

- Očekujemo i preko 80 mandata, što će biti stabilna vlada - zaključio je Jelić.

Najčitaniji članci