To je to što me zanima!

'Našao sam malezijski avion, a na olupini su rupe od metaka...'

Australski amaterski istražitelj smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom. To je potvrdio satelitskom snimkom
Vidi originalni članak

Peter McMahon, australski amaterski istražitelj zrakoplovnih nesreća, godinama je pretraživao snimke i fotografije NASA-e i Google Mapsa otkako je zrakoplov Boeing 777 Malaysia Airlinesa MH370 netragom nestao s radara.

Članovi posade i 239 putnika prije četiri godine su nestali negdje iznad Indijskog oceana, a McMahon tvrdi kako je uspio pronaći olupinu. Smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom. To je potvrdio satelitskom snimkom na kojoj se mogu vidjeti obrisi zrakoplova.

- Četvero Amerikanaca su došli u Australiju da nadgledaju potragu za MH370. Pobrinuli su se da sve informacije budu sakrivene od javnosti - izjavio je McMahon za The Sun i dodao kako vlasti ne žele otvarati novu istragu jer se na olupini vide rupe od metaka, što postavlja brojna nova pitanja.

No, McMahon tvrdi kako je pronašao i dio kabine u moru blizu Mauricijusa, a volonteri su na susjednom otočiću pronašli krhotine zrakoplova još 2015. godine.

Podsjetimo, zrakoplov je nestao 8. ožujka 2014. godine ubrzo nakon polijetanja s aerodroma u Kuala Lumpuru u Maleziji. Na svoje odredište, Peking, nikada nije stigao. Australija, Malezija i Kina, tri zemlje iz kojih je bila većina putnika, pokrenule su zajedničku istragu, no zbog troška (koji se procjenjuje kao najveći trošak istrage u civilnom zrakoplovstvu) su ju morali obustaviti.

Nije jasno zašto su krhotine pronađene toliko daleko od same rute niti što se dogodilo. Isključene su teorije o kvaru ili prirodnoj katastrofi, pa se pretpostavlja da je zrakoplov bio otet. Sedam sati nakon polijetanja kretao se prema jugu, sve dok, pretpostavljaju istražitelji, nije ostao bez goriva.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 05.08.2019.

    Za rupe ne znam ali znam da je ta lokacija na Google maps sada zatamljena

  • mexpert 17.07.2019.

    Opet neki zeljan paznje i promocije

  • dkoor 20.03.2018.

    Danas imas tehnologiju da stavis odasiljac u okvir bicikla, i nema toga jarka koji bi ga sakrio nakon sto pijan tamo sletis i zaboravis da si vozio bajk. Cak i ako ga netko posudi u meduvremenu mozes kontaktirati covjeka zahvaljujuci odasiljacu. Veliki misterij je zasto avio prijevoznici odbijaju modernu tehnologiju... iPhone recimo ima mogucnost odasiljanja zadnje lokacije, cak i ako baterija krepa on ce poslati zadnji signal... treba netko javiti Boeingu i ostalima nadleznima da se to danas moze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare