Obavijesti

News

Komentari 31

'Našao sam malezijski avion, a na olupini su rupe od metaka...'

Australski amaterski istražitelj smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom. To je potvrdio satelitskom snimkom

VIDEO

Peter McMahon, australski amaterski istražitelj zrakoplovnih nesreća, godinama je pretraživao snimke i fotografije NASA-e i Google Mapsa otkako je zrakoplov Boeing 777 Malaysia Airlinesa MH370 netragom nestao s radara.

Članovi posade i 239 putnika prije četiri godine su nestali negdje iznad Indijskog oceana, a McMahon tvrdi kako je uspio pronaći olupinu. Smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom. To je potvrdio satelitskom snimkom na kojoj se mogu vidjeti obrisi zrakoplova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Četvero Amerikanaca su došli u Australiju da nadgledaju potragu za MH370. Pobrinuli su se da sve informacije budu sakrivene od javnosti - izjavio je McMahon za The Sun i dodao kako vlasti ne žele otvarati novu istragu jer se na olupini vide rupe od metaka, što postavlja brojna nova pitanja.

No, McMahon tvrdi kako je pronašao i dio kabine u moru blizu Mauricijusa, a volonteri su na susjednom otočiću pronašli krhotine zrakoplova još 2015. godine.

Podsjetimo, zrakoplov je nestao 8. ožujka 2014. godine ubrzo nakon polijetanja s aerodroma u Kuala Lumpuru u Maleziji. Na svoje odredište, Peking, nikada nije stigao. Australija, Malezija i Kina, tri zemlje iz kojih je bila većina putnika, pokrenule su zajedničku istragu, no zbog troška (koji se procjenjuje kao najveći trošak istrage u civilnom zrakoplovstvu) su ju morali obustaviti.

Nije jasno zašto su krhotine pronađene toliko daleko od same rute niti što se dogodilo. Isključene su teorije o kvaru ili prirodnoj katastrofi, pa se pretpostavlja da je zrakoplov bio otet. Sedam sati nakon polijetanja kretao se prema jugu, sve dok, pretpostavljaju istražitelji, nije ostao bez goriva.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović