To je to što me zanima!

Našli tijelo tek kad su ispustili vodu: 'Bio je u sporednoj cijevi'

Očevid je završen, a kakav je nalaz vještačenja, još se ne zna. Određene istrage nastavljaju se radi rasvjetljavanja okolnosti stradavanja djelatnika hidroelektrane, kaže nečalnik PU dubrovačko-neretvanske
Vidi originalni članak

U odvodnom tunelu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu u nedjelju navečer pronađeno je tijelo trećeg nestalog radnika.

Opsežna danonoćna potraga, koju su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti, vodila se gotovo četiri dana na širokom području od Prevlake do Mljeta. 

Odvodni je kanal prethodno bio dvaput pregledan i onda ponovno temeljito treći put, nakon ispuštanja vode.

- Tijelo nestalog radnika pronađeno je u jednoj od sporednih cijevi glavnog odvodnog kanala hidroelektrane - kazao je za HRT načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

'Ovo je situacija koja se dogodi jednom u karijeri...'

Za nestalim radnikom bila je pokrenuta masovna potraga.

- Nažalost, ovo je situacija koja se dogodi jedanput u karijeri. Kako je vrijeme odmicalo, mi smo potragu intenzivirali, a ne smanjivali. Za nestalim su tragali policijski službenici, pripadnici vatrogasnih postrojbi, pripadnici GSS-a, djelatnici hidroelektrane, mještani, rodbina, prijatelji, zračne snage, helikopterska jedinica MUP-a, obalna straža i HRM te drugi koji su  mogli pomoći u opsežnoj potrazi. U početku se pretraživao akvatorij župskog zaljeva, a kasnije i širi akvatorij - rekao je načelnik.

KRAJ POTRAGE Tijelo trećeg radnika bilo je u tunelu: Napokon su ga pronašli

- Očevid je završen još drugoga dana, uz nazočnost zamjenika općinskog državnog odvjetništva i uz nazočnost i pomoć vještaka. Koliko će vještačenje trajati ja ne mogu spekulirati, ali nalaz će se dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Određene istrage nastavljaju se radi rasvjetljavanja okolnosti stradavanja djelatnika hidroelektrane - dodao je Pavličević za HRT.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, u četvrtak ujutro je u hidroelektrani u Platu došlo do tragedije, izbio je požar te je šest radnika odmah spašeno. Trojica su ostali zarobljeni u unutrašnjosti elektrane, požar i dim spriječili su ih u bijegu. Trojica radnika pokušali su pronaći spas i skočili u tunel, odnosno odvodni kanal koji vodu nosi u more. 

U kanalu je u četvrtak pronađeno tijelo jednog radnika, a istu večer su pronašli i drugog, kilometar i pol južnije, na stijenama kraj Cavtata. Od tada se tragalo za trećim radnikom. 

DJEVOJKA STRADALOG U DUBROVNIKU: 'To jutro sam mu poslala SMS, nije se javio. Onda smo saznali'

Na terenu su ga tražili u helikopterima, raznim plovilima, angažirani su i ronioci, a svemu su se pridružili i pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, dronovima. Trećeg radnika tražili su i mještani s brodicama. 

Idućih dana bit će rekonstruiran cijeli nesretni događaj, od uzroka požara koji je još nepoznat do modaliteta stradavanja nesretnih radnika.

Ministar Ćorić izrazio sućut obiteljima 

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike izrazio je svoju sućut obiteljima poginulih radnika i rekao kako ministarstvo nije nadležno za istragu, već se time bavi Općinsko državno odvjetništvo te policija u Dubrovniku. 

- Ne znam kad će biti rezultati istrage - izjavio je. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ĐorđePatković 14.01.2019.

    nigdje se ne spominju putevi evakuacije za takav slučaj

  • Jalas 14.01.2019.

    Zar nitko nije mogao upotrjebiti inteligenciju i to predvidjeti gdje bi mogao prvo biti.

  • mrTrobec 14.01.2019.

    Zalutao jadnik

Komentiraj...
Vidi sve komentare