To je to što me zanima!

Nažalost prekasno: Kosili travu uz cestu gdje je poginuo dječak

Daruvar: Dječak (9) poginuo je u utorak dok se vraćao s bratom iz škole na biciklu. Dječaci su dolazili preko pruge stazom na prometnicu koja je zarasla u visoku travu te nisu vidjeli auto
Vidi originalni članak

Kao roditelj razumijem svu bol obitelji koja je izgubila dijete u tragičnoj nesreći. Grad Daruvar će poduzeti sve da se takvo što više ne dogodi. Najmanje što možemo napraviti je da pomognemo obitelji u ovim po njih najtežim trenucima, kazao nam je Damir Leniček, prvi čovjek grada u kojemu se u utorak dogodila strašna tragedija. 

Leniček, pojašnjava da je lijeva strana ceste, ona uz prugu, na kojoj je dječak izgubio život, vlasništvo HŽ-a i da ju oni trebaju održavati.

TRAGEDIJA U DARUVARU 'Da su pokosili travu uz cestu, moj sin bi vjerojatno bio živ'

Stoga su poslali i dopis, koji su zaprimili na daruvarskoj postaji 24. prošlog mjeseca. Dio ceste (i to suprotna strana od one na kojoj se dogodila nesreća) pripada Gradu Daruvaru, koji, kako je kazao gradonačelnik, kosi dva do tri puta godišnje, dok je veći dio u vlasništvu Hrvatskih šuma. Poslali smo upit HŽ-u zašto trava nije pokošena, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. 

Dječak (9) poginuo je dok se vraćao s bratom iz škole na biciklu. Dječaci su dolazili preko pruge stazom na prometnicu koja je zarasla u visoku travu. Dječak je biciklom izašao na ulicu u trenutku kada je cestom u Ford Escortu naišao maturant (19) Tehničke škole u Daruvaru. Udarac je bio stravičan i dječak je ostao ležati u krvi, pred očima starijeg brata.

OČEVID U TIJEKU Tragedija u Daruvaru: U naletu auta poginulo 9-godišnje dijete

Mnogi, a među njima i majka poginulog dječaka, upiru prst u nadležne. Da je trava, kažu, bila pokošena, dječak bi vidio vozilo, ali bi vjerojatno i vozač njega opazio pa bi se najvjerojatnije tragedija izbjegla. 

Danas smo na mjestu nesreće naišli na radnika HŽ-a koji je kosio travu

Idi na 24sata

Komentari 234

  • domoljub029 24.05.2018.

    Kada bi ti Daruvarci marem imali Kozu da popase tu travu ali lijenčine bi onda morale radit i izvest Kozu na pašu

  • dvadesetčetverosatnivirusić 24.05.2018.

    čemu tolike nauke i klepetanja...da su neodgovorni roditelji brinuli o vlastitom djetetu sad bi bio živ..dijete sa devet godina nije u stanju spoznati sve moguće životne opasnosti, zato i tome služe roditelji..ovdje ih nije bilo i KRIVI su 100 %..da su pravi ljudi, skinuli bi javno svu krivnju sa jadnog vozača koji će ionako imati traume dok živi

  • dvadesetčetverosatnivirusić 24.05.2018.

    da sam taj vozač...tužio bi roditelje balavca radi nebrige i nenadzora malodobnog djeteta..tužio bi odgovorne radi neodržavanja osnovnih uvjeta sigurnog prometovanja..tužio bi i elektru jer su baš tu n@j€b@li el. banderu da sam si skršil auto do kraja...i točka

Komentiraj...
Vidi sve komentare