To je to što me zanima!

Ne odustaje: Istinska žena je poslušna mužu, Crkvi i Bogu...

Nastavlja po starom: Dekan đakovačkoga KBF-a Ivica Raguž napisao je u Glasu Koncila kako žene trebaju biti poslušne i ponizne, a i u novoj objavi tvrdi isto to
Vidi originalni članak

Članak “Marijina poslušnost i žene danas”, objavljen u Glasu Koncila, izazvao je veliku buru u javnosti. Autor teksta, dekan Ivica Raguž, čak ni nakon lavine negativnih reakcija i kritika ne prestaje braniti svoje kontroverzne i šovinističke stavove.

Sramotan članak svećenika i dekana đakovačkoga KBF-a Ivice Raguža u kojem piše kako žene trebaju biti poslušne te ne smiju ispitivati previše i dalje izaziva mnoge reakcije žena u Hrvatskoj.

Najoštriji komentar ostavila je studentica teologije Lana Bobić. U otvorenom pismu Ragužu, Lana je napisala: “Marija Bogorodica bila je poslušna žena, zbilja jest. No nema apsolutno nikakve naznake u biblijskim tekstovima da je bila poslušna ili podložna muškarcu ili čovjeku uopće.”


Raguž je brzo odgovorio na “napade mržnje usmjerene protiv njegova članka”. Nakon nekoliko dana i svega rečenog, umjesto isprike ženama u Hrvatskoj, odlučio je i dalje braniti svoje stavove.


- Članak razotkriva ‘nakane mnogih srdaca’ izvan, ali i unutar Crkve. Moja nakana je bila pokazati da se po Mariji pokazuje zapravo ‘moć poslušnosti’, tj. da po poslušnosti prema Bogu čovjek postaje istinski slobodan - napisao je svećenik Ivica Raguž na društvenim mrežama.


- Time se samo ističe da je muškarac ‘glava’, da on predstavlja aktivni princip, onaj koji treba imati inicijativu, ali uvijek u ljubavi. Žena je ipak drugotna jer se priklanja muškarcu, jer je pasivni princip, ali uvijek u ljubavi - pojasnio je velečasni Ivica Raguž.

Osim studentice teologije koja mu je  odgovorila prije nekoliko dana i time skupila simpatije diljem zemlje, svoj je odgovor napisao i Ivo Anić čiju je objavu dosad podijelilo više od tisuću ljudi, a pročitati ju možete na Facebooku.  

 

Idi na 24sata

Komentari 606

  • ilmare 20.08.2016.

    Ma,može misliti što hoće ,ali biti i dekan ?? E,to je već previše ! Kakvi su tek oni ,koji su ga izabrali ??

  • mihaella 20.08.2016.

    ovaj gospodin, svećenik, dekan, profesor i znanstvenik očito ima velikih problema sam sa sobom, svojom osobnošću, rodom i spolom. Negdje u njemu je prikrivena drigota, koju želi prekriti i prikriti Prvotom, a možda ga je, ne možda, nego vjerojatno neka drugotna jako "nagazila" povrijedila, napustila, ostavila, pa se sada sveti svim ženama, ponižavajući ih i svojem osobnom egu, povrijeđrnom, podčinjava znanost, nepobitne činjenice, ... Zašto je Bog odabrao drugotnu da bude majka njegovu sinu. Zašto ju je uopće stvorio. Bog može štogod hoće pa je prvotni mogao rađati i oplemeniti ovaj Planet, ljepotom, osjećajima, stvaranjem, i napučiti sebi jednakima, kako nečiste , intelektualno inferiorne, zaostale i muškarcu, ni u čemu dorasle žene, ne bi zagađivale raj zemaljski. tad ne bi bilo ni Istočnog grijeha, niti bilo kakve potrebe za svećenicima, crkvama i ostalim klerom, jer ne bi bilo grijeha. Sram vas bilo Božji slugo, kojeg Sotona osvaja malo, po malo.

  • Malena! 20.08.2016.

    Pitam se....kojem Bogu vi služite?????Katoličkom sigurno NE!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare