Obavijesti

News

Komentari 606

Ne odustaje: Istinska žena je poslušna mužu, Crkvi i Bogu...

Ne odustaje:  Istinska žena je poslušna mužu, Crkvi i Bogu...
1

Nastavlja po starom: Dekan đakovačkoga KBF-a Ivica Raguž napisao je u Glasu Koncila kako žene trebaju biti poslušne i ponizne, a i u novoj objavi tvrdi isto to

VIDEO

Članak “Marijina poslušnost i žene danas”, objavljen u Glasu Koncila, izazvao je veliku buru u javnosti. Autor teksta, dekan Ivica Raguž, čak ni nakon lavine negativnih reakcija i kritika ne prestaje braniti svoje kontroverzne i šovinističke stavove.

Sramotan članak svećenika i dekana đakovačkoga KBF-a Ivice Raguža u kojem piše kako žene trebaju biti poslušne te ne smiju ispitivati previše i dalje izaziva mnoge reakcije žena u Hrvatskoj.

Najoštriji komentar ostavila je studentica teologije Lana Bobić. U otvorenom pismu Ragužu, Lana je napisala: “Marija Bogorodica bila je poslušna žena, zbilja jest. No nema apsolutno nikakve naznake u biblijskim tekstovima da je bila poslušna ili podložna muškarcu ili čovjeku uopće.”


Raguž je brzo odgovorio na “napade mržnje usmjerene protiv njegova članka”. Nakon nekoliko dana i svega rečenog, umjesto isprike ženama u Hrvatskoj, odlučio je i dalje braniti svoje stavove.


- Članak razotkriva ‘nakane mnogih srdaca’ izvan, ali i unutar Crkve. Moja nakana je bila pokazati da se po Mariji pokazuje zapravo ‘moć poslušnosti’, tj. da po poslušnosti prema Bogu čovjek postaje istinski slobodan - napisao je svećenik Ivica Raguž na društvenim mrežama.


- Time se samo ističe da je muškarac ‘glava’, da on predstavlja aktivni princip, onaj koji treba imati inicijativu, ali uvijek u ljubavi. Žena je ipak drugotna jer se priklanja muškarcu, jer je pasivni princip, ali uvijek u ljubavi - pojasnio je velečasni Ivica Raguž.

Osim studentice teologije koja mu je  odgovorila prije nekoliko dana i time skupila simpatije diljem zemlje, svoj je odgovor napisao i Ivo Anić čiju je objavu dosad podijelilo više od tisuću ljudi, a pročitati ju možete na Facebooku.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 606
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...