To je to što me zanima!

'Ne treba uspoređivati Grbina i Frku, već wanna be premijera Grbina i premijera Plenkovića'

HDZ-ov zastupnik Marko Pavić prokomentirao je inicijativu SDP-ova Arsena Bauka o ukidanju naknade za odvojeni život, ali jedino što je ponavljao jest da je Grbin wanna be premijer, a Plenković zaista premijer
Vidi originalni članak

Baukov prijedlog je prejeftin, proziran, populistički. 20 godina je u politici, bio je i ministar, i sad to predlaže, poručuje HDZ-ov Marko Pavić o inicijativi SDP-ovog Arsena Bauka da se ukine naknada za odvojeni život zastupnicima. 

HDZ je, dodao je, spreman razgovarati o svim promjenama povlastica koje zastupnici, mimo velikih plaća, dobivaju, ali ponavlja da su naknade za odvojeni život uvedene umjesto dnevnica za zastupnike koji dolaze iz mjesta udaljenih 50 kilometara od Zagreba.

- Grbin i Bauk su kopali jamu pod drugima, prozivali, a sada su sami u nju upali. Pokušava se usporediti Grbina i Frku Petešića, ali treba uspoređivati Grbina i Plenkovića, premijera i wanna be premijera, onog koji donosi 25 milijardi eura i onog koji ne zna gdje živi - kaže.  

BRANKO BAČIĆ (HDZ): 'Naknada za odvojeni život uvedena je umjesto dnevnica, čiji bi troškovi bili daleko veći'

Upitan je li Zvonimir Frka Petešić, kad ga već spominje, napravio krivo kada se odjavio iz Zagreba i prijavio na Sali kako bi dobio državni stan, Pavić poručuje da su na tu temu već sve rekli.

- Cijenim Frku Petešića, jako puno radi, jako puno je napravio za Hrvatsku i apsolutno tu ne vidim nikakav razlog za odgovornost - kaže. 

Na pitanje je li šef SDP-a Peđa Grbin napravio išta krivo, HDZ-ovac ističe da wanna be premijer kopa jamu pod drugima, a onda sam u nju pada.

- Nema ga, vidimo prijedlog Bauka, koji nije prijedlog Kluba, tražimo da se njihov Klub očituje - kaže Pavić. 

SDP: 'Živimo u demokraciji, a ona nije jeftina. Ali treba drugačije regulirati povlastice zastupnika'

Na pitanje koja je razlika između Grbina i HDZ-ovog Josipa Đakića koji također prima naknadu za odvojeni život, iako je rastavljen, a djeca su mu daleko punoljetna, Pavić ponavlja da intencija naknade nije u odvojenosti od obitelji nego je zamjena za dnevnicu i da se smanje troškovi dnevnica.

- Treba uspoređivati wanna be premijera i premijera - jedino je što je ponavljao Pavić. 
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Macaroky 18.02.2022.

    Aha, sad kad on više ne može koristiti tj kad je iskoristio tu naknadu sad je odjednom toliko prosvijetljen pa je želi ukinuti. I to bi bilo sasvim ok da usput vrati sve šta je uzeo na takav način pa da na taj način dokaze da je shvatio da je pogriješio. Dakle, ukinite te sramotne naknade i VRATITE dosad što ste uzeli na tako nemoralan način pa ćemo vam svi povjerovati. Da su sad bar ažurni ovi šta za gluposti organiziraju prosvjede,..

  • Luna777 18.02.2022.

    Ovaj bivši biti ministar biti će poznat po kupovinama marama, kravata, viskija i parfema, ali sve na račun naroda. Vjerodostojno.

  • Jo.Ka. 18.02.2022.

    Grbin nije naucio na Bernardicevom primjeru da je sutnja zlato.

Komentiraj...
Vidi sve komentare