To je to što me zanima!

'Ne žalim što sam Kujundžiću posudio novac, prijatelji smo'

Poduzetnik Miro Palac, koji je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću posudio 40.000 eura za kupnju nekretnine u Maksimiru, kaže da je prijatelju odlučio pomoći na hodočašću u Španjolskoj
Vidi originalni članak

Studirao sam farmaciju, a Kujundžić medicinu i tako smo se upoznali. Nastavili smo se družiti i kada smo završili fakultet. Jedno društvo, u kojem smo i ministrova supruga i ja, već četiri godine pohodi dionicu puta svetog Jakova u Španjolskoj pa je tako bilo i u prvoj polovici listopada. Tijekom tog našeg hodočašća, Kujundžićima se otvorila mogućnost kupnje te stare kuće u Maksimiru i Tatjana nam je rekla da su joj to javili iz Zagreba. Razgovarali smo o tome kako bi oni zatvorili financijsku konstrukciju i odlučio sam im pomoći kao prijateljima, , rekao je Miro Palac, vlasnik dvije ljekarne i predsjednik nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net, za Novi list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Po povratku smo sastavili ugovor i ovjerili ga kod javnog bilježnika, a njime se Tatjana obvezala da će mi do 25. listopada 2020. vratiti 40 tisuća eura. Taj sam iznos, u kunskoj protuvrijednosti, sa svog tekućeg računa prebacio na njezin. Kada Kujundžići prodaju nekretninu u Markuševcu, koja je daleko od grada, u gotovo nepristupačnom dijelu na brijegu, podmirit će dug koji imaju prema meni. I to je sve - dodao je Kalac o pozajmici Kujundžićima.

DR. MULJATOR Kujundžić tajio 1200 kvadrata zemljišta, stanova, apartmana

Ministar Milan Kujundžić ga je pitao smije li u imovinskoj kartici navesti njegovo ime tako da ono bude dostupno javnosti, a ne samo Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

- Rekao sam mu da uopće nema problema, da nema razloga da ime osobe koja mu je posudila novac bude tajna. Štoviše, sve treba razjasniti, ja nemam što skrivati - istaknuo je Palac.

NOVI PROBLEMI ZA MINISTRA Kujundžić ima dva apartmana u Novalji - ni oni nisu u kartici

Na pitanje je li zbog posudbe ministru na neki način profitirao, Palac je objasnio da mu Kujundžić nikako ne može pomoći u poslovanju jer sve ljekarne u Hrvatskoj posluju preko ugovora s HZZO-om, neovisno od Ministarstva zdravstva.

Miro Palac je i zajedno s još 55 vlasnika ljekarni prije deset godina osnovao veledrogeriju Pharma net, gdje je predsjednik nadzornog odbora.

NOVA IMOVINSKA KARTICA Kujundžić bogatiji za 1,1 mil., vlasnik ljekarni mu dao novac

- Naša veledrogerija nema veze s Ministarstvom zdravstva niti općenito s državom. Poslujemo s ljekarnama osnivačima Pharma Neta i još ponekom županijskom ljekarnom, koja je prepoznala naš projekt kao pokušaj sprječavanja štetne kartelizacije veleprodaje lijekova. Nama ministar Kujundžić ne može ići na ruku ni po kojoj osnovi jer nam, kažem, država nije partner - zaključio je Miro Palac.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Stille_1 26.01.2020.

    Hdz je napravio i stvarao radna mjesta za uhljebe i time zaduzio iste, te na taj nacin stvarao glasacku masineriju kroz godine..i ne treba biti pametan da bi se doslo do brojke koja govori koliko ih je u hrvatskoj a i izvan nje..cemu cudjenje onda opet iznova za jos jednog koji je napunio svoj brod..Kujundica je trebalo davnih dana smjenit pa nisu..pa preko 20 godina je tako, a bit ce tako sve dok narod ne izadje na ulice i ne krene uzimat stvari u svoje ruke..ali naglasavam narod,to su ovi sto kopaju po kontejnerima,imaju mirovine 1500 kn, nezaposleni,zaposleni na minimalcima,mladi koje ceka jako losa buducnost ako se nista ne promjeni uskoro i sl. Od izbora ionako nemamo nista jahaci se mjenjaju konji ostaju isti..trulez i jad od vladajucih..

  • 25.01.2020.

    Na hodočašću dogovorili ovo muljanje?? O, zemljo, otvori se!

  • 25.01.2020.

    Nije da branim Ministra, ali koliko san čuja da je i bivšiiiii Predsidnik Pozajmljivo Novce od Drugova pa ga nitko nije Uznemirava. U mojoj Hrvackoj je sve, a ma bas sve moguce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare