To je to što me zanima!

'Nećeš živ izaći!', vikao je lani Bunjac. Sad mu prijeti zatvor

Branimir Bunjac u travnju prošle godine prijetio je saborskoj straži koja je odvodila njegovog tadašnjeg kolegu iz Živog zida Ivana Pernara. DORH je protiv Bunjca podigao optužnicu, prijeti mu do pet godina zatvora
Vidi originalni članak

Sram vas bilo, mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!

Tim je riječima Branimir Bunjac, koji je u to vrijeme bio kolega Ivana Pernara u Živom zidu, u travnju prošle godine prijetio saborskoj straži.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Sami su započeli agresiju'

Bilo je to tijekom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi, kad je iz sabornice izbačen tadašnji Bunjčev stranački kolega Ivan Pernar.

PRIJETIO SABORSKOJ STRAŽI Bunjac o incidentu: Bilo je to u afektu, žao mi je zbog tih riječi

Bunjac je to htio spriječiti pa se naguravao sa saborskom stražom.

- To je bio afekt, to što sam izgovorio je apsolutno neprimjereno. Žao mi je zbog riječi koje sam izgovorio, ali mi nije žao što sam branio kolegu, prijatelja, a prije svega čovjeka i što sam se suprotstavio stražarima. Trebao sam pregristi jezik, ali mislim da nije bilo razloga za takvu silu. Oni su sami započeli agresiju, a kad se netko brani, onda se čude - rekao je tada Bunjac.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu, a Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je protiv njega optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju.

Za to je kazneno djelo propisana kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Priopćenje DORH-a:

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju iz članka 314. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (27.4. 2020.) Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je kao zastupnik u Hrvatskom saboru 5. travnja 2019. oko 00.15 sati u Zagrebu, u prostoru Hrvatskog sabora na Trgu sv. Marka, zapovjednika Straže Hrvatskog sabora fizički pokušao spriječiti  u obavljanju službene radnje koju je poduzeo kako bi iz sabornice udaljio jednog saborskog zastupnika. Okrivljenika se tereti i da je drugom stražaru, koji je priskočio u pomoć zapovjedniku straže prilikom intervencije, zaprijetio da neće živ izaći i da će ga razbiti, te im rekao da ga se obojica čuvaju ako ga vani sretnu.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Zmejz 29.04.2020.

    Nek ide u zatvor! Sta uopče čekaju?? Vec je mogao odgulit i izač!

  • caura 28.04.2020.

    Max.6 mjeseci uvjetno😡

  • 5FDP 28.04.2020.

    Vidim, suhomesnati su se ponovo aktivirali

Komentiraj...
Vidi sve komentare