To je to što me zanima!

'Neću biti predsjednica SDP-a, to je mjesto za one koji su se dokazali sad na ovim izborima'

Mislim da je za predsjednika stranke pogodnija osoba koja ima legitimitet nacionalnih izbora, koja se dokazala kroz svoj preferencijalni broj glasova, rekla je Borzan. To su Grbin i Hajdaš-Dončić
Vidi originalni članak

Biljana Borzan bila je jedna od prvih koja je rekla da Davor Bernardić nakon izbornog debakla treba odstupiti s mjesta predsjednika SDP-a, a nakon što se to i dogodilo, u stranci traže nove kandidate.

POGLEDAJTE VIDEO: Bernardić odlazi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

TRAŽI SE NASLJEDNIK Hajdaš Dončić, Borzan, Grbin spominju se kao favoriti za nasljednika Davora Bernardića

Među tim kandidatima, gdje se čuju imena Siniše Hajdaš-Dončića, Peđe Grbina, Zvonimira Mršića, našla se upravo i sama Borzan, no za HRT je otkrila kako ne cilja biti predsjednica stranke.

ALI, JOŠ NIJE SLUŽBENO Peđa Grbin najvjerojatnije će u utrku za novog šefa SDP-a...

- Mislim da je za predsjednika stranke pogodnija osoba koja ima legitimitet nacionalnih izbora, koja se dokazala kroz svoj preferencijalni broj glasova, a predsjednik SDP-a koji nije u Saboru teško bi parirao HDZ-u i Plenkoviću - rekla je europarlamentarka suptilno aludirajući na to kako su idealni kandidati Grbin i Hajdaš-Dončić.

NAKON OSTAVKE BERNARDIĆA Ostojić: Izbore u SDP-u treba što prije organizirati, predložit ćemo da budu 26. ili 27. rujna

- Nisam zainteresirana za tu poziciju. Išla bih na to da sam jedini kandidat, ali SDP zaista ima dobrih kandidata, a podjela na tabore unutar stranke mora biti stvar prošlosti. Tko god bude izabran mora biti osoba koja nas okuplja, unutarstranačke bitke nam ne trebaju - zaključila je Borzan za HRT.

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • negoidiz 07.07.2020.

    pametna žena. iskoristila je što je mogla od sdp-a i nije joj loše. zašto bi sada sve to odbacila, radi neperspektivne stranke, moš mislit...

  • 07.07.2020.

    A jbt mediji ne mogu prežalit ove luzere....Svaki drugi članak sdp sekta...Daj više, nebitni ste.

  • 07.07.2020.

    Borzan ti bi upravo trebala biti predsjednica Sdp-a. Ja nevidim nikog drugog ozbiljnog kandidata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare