To je to što me zanima!

Nedostaje im 4 milijarde kuna? 'Pa zdravstvu nikad nije dosta!'

Ministar Zdravko Marić komentirao je prijedlog da se iz općih poreza namaknu sredstva za zdravstvo kojemu nedostaje između 3 i 4 milijarde kuna
Vidi originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je danas prije početka sjednice Vlade da zdravstvu koje ove godine dobiva milijardu i pol kuna više sredstava - nikad nije dosta.

Nakon jučerašnjeg sastanka ministra zdravstva Milana Kujundžića i župana o dugovima bolnica čule su se poruke da hrvatskom zdravstvu nedostaje između 3 i 4 milijarde kuna, pa bi se ta sredstva mogla eventualno namaknuti iz općih poreza.

POSLUŠAJTE IZJAVU

Marić je ponovio kako je 2017. unutar limita, bez povećanja javnoga duga, zdravstvo dobilo milijardu i pol dodatnog novca, 2018. dobilo je 500 milijuna, a od ove godine dobivaju dodatno jedan postotni bod zdravstvenog doprinosa. Prema izračunima, to će ove godine biti milijardu i pol kuna.

- Koliko god date, nikada dovoljno. Imamo koliko imamo i Hrvatskoj treba odgovorno vođenje javnih financija - zaključio je Marić.

POVLAŠTENE MIROVINE Marić: Da ih se isključi i dalje je sustav u minusu od 10 milijardi

Istaknuo je i da neće javno komentirati pritiske ministara Milana Kujundžića i Blaženke Divjak, koji otvoreno traže više novca za svoje resore. 

- Bilo bi bolje da se interno dogovorimo, s obzirom na mogućnosti i sredstva kojima raspolažemo - rekao je Marić.

Istaknuo je pritom dobru suradnju i korektan odnos sa sindikatima državnih službi, s kojima se danas sastaje.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 03.10.2019.

    Tko i na koji način vodi ovu zemlju dobro je da imamo i vode.

  • škver 03.10.2019.

    Koliko kler plaća za zdravstvo od svih svojih primitaka?

  • 03.10.2019.

    Koliko si ti državne love izmuzao dok si bio u KONZUMu,ha?? Nema za sestre,al ima za AUDIe ,?Bilo je normalno uzimati lovu za izvoz sladoleda,koji nikad Turske vidio nije,ha Mariću,farbaj ti nas samo,farbaj.4800Kn je moja plaća kao rođenog Zagrepčana,med.tehničara,ma p..erem ti se na posao,proračun,i te tvoje spike,eto

Komentiraj...
Vidi sve komentare