To je to što me zanima!

Nepoznati dobrotvor ostavlja kuverte pune novaca na ulici

Britanskoj policiji cijeli je slučaj i dalje misterij. Imaju različite teorije od dilera drogom do osobe koja je dobila na lotu no priznaju kako ne znaju tko i zašto ostavlja novce
Vidi originalni članak

Nepoznati dobrotvor još od 2014. godine ostavlja kuverte pune novaca u jednoj gradskoj ulici u Blackhall Colliery u Velikoj Britaniji. Kako javlja BBC u kuvertama bude i do 2000 funti (oko 17.340 kuna). Kuverte dobrotvor ostavlja na javnim površinama, obično na nogostupu kako bi razveselio onoga tko ju nađe. Navodno je ove godine ostavio čak četiri kuverte. Lokalni mještani svaki pronalazak kuverte prijave policiji. No policija kaže kako nikako ne mogu utvrditi tko ostavlja novac.

-  Imamo teoriju da kuverte ostavlja netko tko je dobio na lotu te da se na taj način pokušava iskupiti lokalnoj zajednici, ali iskreno ne znamo tko i zašto ostavlja novac. Ljudi koji žive u tom selu su jako pošteni i čim nađu novac odu u policijsku stanicu. Neki se čak i tresu i kažu kako samo žele da se novac vrati vlasniku  - kaže John Forster iz policije Durham.

Dodao je i kako novac ostaje u policijskoj postaji dva tjedna, a ako se do tada ne pronađe vlasnik, pripada osobi koja ga je pronašla. 

Dosad je pronađeno ukupno 26.000 funti (oko 225.420 kuna). Policija kaže da su sav novac, osim onog iz zadnjeg slučaja vratili sretnim nalaznicima. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • geodeta2394 22.11.2019.

    Nije to ništa, kod nas nestaju milijuni a ne zna se gdje 😁😁😁😁

  • 21.11.2019.

    Vjerojatno ovi sta se skrivaju po medugorju,i dijaspori salju visak sta im HDZ vec godinama salje da zaokruze dobro slovo ili broj na glasackim listicima😂

  • jopajopica12 21.11.2019.

    Dat ću mu ja svoju adresu pa nek se zaj*** i ostavi koju novčanicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare