News

Komentari 6

Nepoznati dobrotvor ostavlja kuverte pune novaca na ulici

Nepoznati dobrotvor ostavlja kuverte pune novaca na ulici

Britanskoj policiji cijeli je slučaj i dalje misterij. Imaju različite teorije od dilera drogom do osobe koja je dobila na lotu no priznaju kako ne znaju tko i zašto ostavlja novce

Nepoznati dobrotvor još od 2014. godine ostavlja kuverte pune novaca u jednoj gradskoj ulici u Blackhall Colliery u Velikoj Britaniji. Kako javlja BBC u kuvertama bude i do 2000 funti (oko 17.340 kuna). Kuverte dobrotvor ostavlja na javnim površinama, obično na nogostupu kako bi razveselio onoga tko ju nađe. Navodno je ove godine ostavio čak četiri kuverte. Lokalni mještani svaki pronalazak kuverte prijave policiji. No policija kaže kako nikako ne mogu utvrditi tko ostavlja novac.

-  Imamo teoriju da kuverte ostavlja netko tko je dobio na lotu te da se na taj način pokušava iskupiti lokalnoj zajednici, ali iskreno ne znamo tko i zašto ostavlja novac. Ljudi koji žive u tom selu su jako pošteni i čim nađu novac odu u policijsku stanicu. Neki se čak i tresu i kažu kako samo žele da se novac vrati vlasniku  - kaže John Forster iz policije Durham.

Dodao je i kako novac ostaje u policijskoj postaji dva tjedna, a ako se do tada ne pronađe vlasnik, pripada osobi koja ga je pronašla. 

Dosad je pronađeno ukupno 26.000 funti (oko 225.420 kuna). Policija kaže da su sav novac, osim onog iz zadnjeg slučaja vratili sretnim nalaznicima. 

Najčitaniji članci