To je to što me zanima!

'Nesuglasice oko Brexita su se smanjile, no još treba raditi...'

Dužnosnici uključeni u kompleksan razvod između pete najveće ekonomije i najvećeg trgovinskog saveza na svijetu tvrde kako su se nesuglasice oko izlaska Velike Britanije iz EU-a značajno umanjile
Vidi originalni članak

Britanski i europski dužnosnici u srijedu ujutro nastavili su pregovore o brexitu, samo nekoliko sati nakon što je završena prošla, kasnonoćna runda pregovora, no i dalje su daleko od dogovora, uoči susreta čelnika u četvrtak. 

Dužnosnici uključeni u kompleksan razvod između pete najveće ekonomije i najvećeg trgovinskog saveza na svijetu tvrde kako su se nesuglasice oko izlaska Velike Britanije iz EU-a značajno umanjile. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No malena sjevernoirska stranka koja podržava manjinsku vladu Konzervativne stranke tvrdi kako je potrebno još raditi kako bi se postigao dogovor. 

Francuski ministar financija Bruno Le Maire je u srijedu za radio Europe 1 kazao kako postoji "tračak nade" da se postigne sporazum do britanskog izlaska koji je zakazan za 31. listopada. 

USKORO DOGOVOR? Velika Britanija i EU su blizu nacrta sporazuma o Brexitu?

No ako se dvije strane ne uspiju dogovoriti do sastanka na vrhu u Bruxellesu, britanski premijer Boris Johnson će gotovo sigurno morati ponovno odgoditi britanski izlazak. To bi bila treća odgoda od referenduma iz lipnja 2016. na kojem su Britanci odlučili izaći iz EU-a. 

"Sat otkucava", poručio je jedan europski dužnosnik upućen u pregovore održane u utorak koji su trajali do 1:30 sati u noći, nakon 16 sati razgovora. 

PREGOVORI SE NASTAVLJAJU Dogovor? Bez dogovora? Svi mogući scenariji u vezi Brexita

Otkrio je kako je jedna od najvećih točki prijepora britanska primjena zajedničkih EU pravila i standarda čiji je cilj osigurati pravednu tržišnu utakmicu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare