To je to što me zanima!

'Nezavisna zastupnica javnim je novcem popravila privatni auto'

Čak 20 stranaka i dva zastupnika oglušilo se o naloge i preporuke, izvijestila je Državna revizija. Najdalje je otišla zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj. Novcem poreznih obveznika popravila je vlastiti auto
Vidi originalni članak

Državna revizija završila je izvještaj o poslovanju stranaka u prošloj godini. Zaključili su kako se javni novac nije uvijek transparentno trošio.

Od 44 političke stranke i šest nezavisnih saborskih zastupnika, čak 20 stranaka i dva zastupnika oglušilo se o naloge i preporuke. Nepravilnosti se uglavnom odnose na manje stranke, a bilo je i nekih koji su, o državnom trošku popravljali - vlastiti automobil, prenosi HRT.

BOŽIĆ U KATEDRALI Plenković nakon mise: 'Nadamo se da ćemo uz cjepivo premostiti sve probleme koje smo imali'

- Rashodi nisu evidentirani na propisanim računima. Zatim, popis imovine nije obavljen u skladu s propisima. Blagajničko poslovanje nije uredno vođeno, knjige nisu potpisane i uvezene - rekla je pomoćnica glavnog državnog revizora Biserka Čoh Mikulec.

Blok Umirovljenici zajedno, Neovisni za Hrvatsku, Živi zid i Pametno prednjačili su u nepravilnostima. Pametno je jedina parlamentarna stranka među njima, a u njoj su zaboravili upisati 65 tisuća kuna rashoda, ali i popuniti putne naloge.

PREBACILO GA JE Laucove teorije zavjere i tračevi o Trumpu i Brexitu opasni su i problematični. (I za Plenkovića)

Uz stranke, javni su novac trošili i pojedinci. Najdalje je otišla nezavisna zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, koja je novcem poreznih obveznika popravila vlastiti automobil. Telefonski je poručila da je za sve kriv njen računovođa koji je sve učinio na svoju ruku i kojeg je u međuvremenu otpustila.

Strankama  prijeti kazna do 50 tisuća, a čelnicima do 20. Nadalje će o svemu odlučivati  DORH.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • pčela 27.12.2020.

    Bravo za nju. Dobro je upučena.Treba je još i nagraditi kada vješto kopira HDZ i SDP.

  • sabina11 27.12.2020.

    kad se stranke budu financirale od svojih članarina nek rade što hoće troše gdje hoće...lako je tuđim.....gloginje mlatiti

  • hans1978 26.12.2020.

    Ne razumijem,šta je tu čudno ,tako se to radi u Rvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare